Du kan gjerne lage kjøtet klart til steiking kvelden før, eller om morgonen før du skal servere det. Denne helga har eg gjort det enkelt, eg steiker ei stor svinesteik som vi delar med gode vener
Når man skal lage hjortestek, så er det viktig å finne riktig kjernetemperatur. eks svinesteik. Under finner du en video som viser fremgangsmåten for å lage hjortesteik med godt tilbehør
Sausen lager du ved å surre en finhakket sjalottløk i olje til den er myk. Jeg lager alltid pureer i trykkokeren, men dette kan også gjøres med å koke dem møre
Min kone som har jobbet på flere hermetikkfabrikker har fortalt meg at den maskinen som laget disse blokkene kom faktisk fra «Freia» og hadde vært brukt til å produsere «Kvikklunsj»
Her om dagen fikk jeg det for meg at en god gryte, en Beef Bourguignon, ville være tinge å lage. Du kan velge mellom nakkekotelleter, kotelleter, indrefilet, ytrefilet, svinekam, svinesteik, skank, strimlet, svine entrecote ect ect ect
I dag har eg marinert og steikt ei svinesteik utan svor og feitt i steikepose. Marinert svinesteik. Legg svinesteika i posen saman med kvitløksfedda, som du kan bruke heile eller knust alt etter kor ”eksplosiv” du vil ha kvitløkssmaken
Svinesteik i gryte. Da vil man kunne lage fersk brød og steik med grønnsaker og dessertkake til ca 30 personer hver dag. 12 liter Da vil man kunne lage fersk brød og steik med grønnsaker og dessertkake til ca
Kan ein lage ein full middag i steikeovnen, utan å skitne til gryter og vispar. Trikset for å lage fleire ting i steikeovnen samtidig er å bruke små former, og å steike kjøtet i steikepose, slik at det ikkje avgjev alt for mykje smak og aroma