Ha hvitløken i en panne med olivenolje på middels varme. En håndfull basilikum. Den tar veldig kort tid å lage, og du kan gjerne la den stå noen timer for virkelig å få den deilige smaken
Du kan med fordel lage en stor porsjon og fryse ned, eller ha til pastamiddagen et par dager senere. Disse to har laget en genial kokebok som har blitt en personlig favoritt
Jeg har testet litt tomatsauser i det siste, og ettersom det er litt jobb med det, så er det greit å lage i større porsjoner og fryse ned en base til senere bruk
Dette er nok en saus som de fleste har en versjon av allerede, men siden det faktisk finnes tomatsaus på glass, så er det aldri bortkastet å nevne hvor enkelt det er å lage noe som er så mye sunnere og så mye bedre
Hvitløk, sjalottløk og chili finhakkes med stavmikseren. Tomatsausen blir så godt som alltid litt forskjellig hver gang jeg lager den, og det er fordi jeg har oppi det jeg føler for akkurat når den skal lages
Jeg bruker dette krydderet fra frontier som jeg elsker, men det er selvfølgelig også mulig å lage en blanding selv av oregano, merian, timian, rosmarin, basilikum og salvie
Jeg har byttet ut klassiske kyllingfileter med kylling overlår med bein og skinn, for at retten i selv seg og ikke minst denne kremet tomatsausen som lages smaker enda bedre
Jeg lager kun en «fotomodell» av maten, og de andre porsjonene rundt bordet så sånn ut denne dagen. Tomatsausen jeg serverte dette med finner du oppskrift på her