Skjær laksen i tynne skiver og fordel skivene på to tallerkener, eller legg dem pent på et fat. Hvis du er i tvil om laksen er av en kvalitet som kan spises rå, bør den fryses ned til -20°C i minst 24 timer. 250 g skinn- og beinfri laksefilet av topp kvalitet. saft og revet skall av 1/2 lime. 2 ss laks- eller ørretrogn
1/2 Salmalaks eller annen filetKoriander og/eller bladpersille. 2 dl sweet hot chilisauce2 st hvitløksfed2 lime2 ts honning2 ts risvinager1/2 dl rapsolja2 ts sambal oelek2 ts Nam Plah fiskesaus2 cm fersk ingefær. Legg laksen i frysern i en times tidRør sammen ingrediensene til dressingenSkjær laksen så tynt du klarer og dandér skivene på et fatStrø over en klype gormetsaltFordel dressingen over laksen og la det hele stå å manrinere i minst 30 minutterPynt med grovhakket koriander og server med sprø salte kjeks. 2 lime
I det siste har jeg hørt flere på demo som har brukt min mango og lime chutney med kylling og fisk. Dryss litt salt per fiskestykke, pensle godt med Nirus Mango og lime chutney
skjær laksen i terninger, stek dem i smør. Yoghurt med lime passet utrolig godt til. Lakseterningene legges litt lagvis med bulguren for å ikke rote dem i stykker
Denne forretten ble jeg servert på en bedre middag jeg hadde i Wien tidligere i vår, og kombinasjonen laks, avokado og cayennepepper var så utrolig god
Saften av lime. Laksa paste (Fåes kjøpt i noen asiatiske forretninger). Ha så i sukker og Laksa pasten, rør laksa pasten forsiktig til den er blandet ut
Server med en limebåt slik at de som vil kan skvise litt lime i suppa. Laksa er en litt spicy form for nudelsuppe som har sitt utspring i en kombinasjon av det kinesiske og malaysiske kjøkken
Tilsett limesaft og smak til med salt og kvernet pepper. Her kan du velge om du vil steke laksen med urtesausen i ovnen eller servere sausen frisk over
- 300 g laksefilet- salt og pepper(- 1/2 lime eller sitron)- 5 - 6 poteter- 2 dl fløte- 2 dl melk- hvitløkspulver- salt og pepper- revet ostBle du fristet. Les mer 300 g laksefilet. 1/2 lime