I stekepannen, som du stekte biffen i, tilsetter du laktosefri fløte, vann og ett beger kjøttfond,. Alle ingrediensene står på listen over 'trygge matvarer'
Og når man til slutt skal ha mat som både er glutenfri, laktosefri, sukkerfri, fettfri, kalorifri, fri for tilsetningsstoffer og E-stoffer, det skal være proteinrikt, økologisk dyrket og ha fairtrade-merke - hva sitter man igjen med til slutt da lurer jeg på
Da slo det meg at nå skal alt vi spiser være glutenfri, laktosefri, sukkerfri, fettfri og ikke inneholde egg eller nøtter samtidig som den skal være proteinrikt, kortreist, økologisk dyrket, ha fairtrade-merke og for all del ikke inneholde E-stoffer/kunstige tilsetningsstoffer
Glutenfrie knekkebrød er til å knekke tenner på, laktosefri youghurt finnes kun i noen få butikker, alt som ser godt ut inneholder fruktjuice eller fiber man ikke skal ha
Vi gikk fra økologisk grønnsaksmarked på Torvet og kolonialer i nærmiljøet til masseproduserte halvfabrikata matvarer fulle av tilsetningsstoffer og upersonlige kjedebutikker
Dette gjelder også for laktosefri og laktoseredusert lettmelk. En ting er i alle fall sikkert og det er at det handler om veldig mye mer enn bare det å tilby sunnere alternativer, både når det gjelder matvarer og drikkeprodukter
I utgangspunktet vil den være laktosefri og hvetefri. "Matvarer som inneholder mye FODMAPs blir i liten grad tatt opp av tynntarmen og går mer eller mindre ufordøyet videre til tykktarmen hvor de kan trekke med seg vann