Det er ikke så ofte vi steller i stand med store middager lenger og sjelden av typen lammelår. Legg dissei en stor ovnspanne med marinaden og bland godt
Hvis låret er for stort til at du får hele inniovnen, kan du skjære av det øverste lange beinet. Saftiglammelår med tyttebærketchup, rømmesaus, bakte grønnsaker, rosenkål, østerssopp og poteter
Vi får se hvor langt innifilmenvi kommer før Steinarsovner da. Jeg har oppskriften jeg brukte på lammelår med tilbehør, som overskriftensier, men jeg kan ikkeoppskriften på godt selskap
Steikablir enklere å håndtere, både iovnen og når den skal skjæres opp. Burde jo lagt ut lammelåret før påska, men de fleste har vel sin måte å gjøre det på…
Husk å ha vann på stekebrettet og la gå iovnene en timinutterstid etter at beina er ute. Gå på youtube og se en eller flere instruksjonsvideoer, så følger du bare beinet med den lillekniven – jeg benet ut to lammelårtil vår middag – og på det andre gikk det virkelig lett som en lek, jeg lover
Låret er helt, så det første jeg må gjøre er og sage over leggbeinet (sånn låret passer iovnen) med en snekkersag eller lignende, og bruker en tynn skarp knivtil å skjære bort isbeinet, eller nøkkelbenet om du vil
Mens lammelåret mørner seg iovnen kan man gjøre andre ting. For enkelthets skyld har jeg kun hvitløk, frisk oregano, litt olje, salt og pepper ikrydderblandingen og henter inn gresk inspirasjon også med en frisk gresk salat og ovnsbakte poteter og gulrøtter på siden
Før låret går inniovnenbinder jeg det lett opp med hyssing. Her kommer en variasjon på lammelåret som er kjempegodt og anderledes, med syrlighet fra yoghurt og sitron
Når lammelåret er ferdig, ta det ut av ovnen og la det hvile under aluminiumsfolie på benken i ca. Løs opp buljongterningenei kokende vann og hell i en dyp, ildfast form og sett nederst iovnen
Vi satt lammelåretiovnen etter frokost, gikk en fin fjelltur og kom tilbake, satt inntilbehøret, slappet av og ventet mens den deilige lukten fylte hytta