Årets lammelår er omhyggelig tilberedt, helstekt og fortært. Server lammeskiver med potetgrateng, asparges, ovnsbakte poteter, confit tomater og rødvinssaus
langtidsstekt lammelår eller helstekt kylling eller and. Ovnsbakte rotgrønnsaker er skikkelig bra høstmat…rotgrønnsakene er i sesong og så smaker de inmari godt og passer til både hverdags til f
Lammeskank eller lammeknoke, som mange kaller den, er den nederste delen på lammelåret. Den er full av god smak, men trenger lang tilberedningstid for å bli mør, men når den er ferdig smaker den helt himmelsk
Servert med ovnsbakte rotfrukter, potetmos og den sausen da. Gå på youtube og se en eller flere instruksjonsvideoer, så følger du bare beinet med den lille kniven – jeg benet ut to lammelår til vår middag – og på det andre gikk det virkelig lett som en lek, jeg lover
Lammelår med ben ca. Legg lammelåret på en rist stikk inn steketermometer i den tykkeste delen av låret, men pass på at spissen på termometeret ikke kommer i kontakt med ben
Klassisk lammelår (her). Denne lammeribben – eller lamme spare ribs om du vil – er mør og god med deilige klassiske smaker fra hjemmelaget lammekrydder med rosmarin, timian og hvitløk og ovnsbakte rotgrønnsaker, deilige stekte fløtekantareller og rørte tyttebær som tilbehør
Helstekt lammelår med ovnsbakte grønnsaker, potetgrateng og rødvinssaus. Påskehøytiden er det lam og lammelår som forståelig nok får fortjent fokus og oppmerksomhet
Dette er også tradisjonell påskemat, hver påskeaften stod det lammelår på menyen. Tilbehøret har endret seg med årene, men det er de fløtegratinerte potetene og de ovnsbakte grønnsakene som er «ordentlig» lammestekmiddag for meg