Hovedretten var for øvrig deilig lammelår med hjemmelaget potetmos med skall(. Hadde også litt rester av smeltet sjokolade fra bilkaka, så ble litt "kreativ" med den på cake-popsene
Det er heller ikke bare på høsten vi nordmenn ønsker å kose oss med lam, og jeg vil tro en stor del av befolkningen må ha det tradisjonelle lammelåret i løpet av påsken
Til lammelåret skjærer du først av den ene knoken slik at du får plass til hele låret på bakplate. Vi har rester, så det blir akkurat det samme i kveld
Langsom, god mat – skinkestek, lammelår, moussaka etc. Rester etter helgen. Sen lunsj av rester fra uken, hjemmelaget pizza, sushi, dim sum ol til “sen” middag hvor hele familien lager maten sammen
Nå man kjøper lam tror vi at man lett kan glemme at lammelåret kan brukes til så mangt. Denne gangen har vi lagd skav eller strimlet litt av låret og brukt litt rester fra utbening til kebabkjøtt
Men et lammelår er mat for mange mennesker og er du bare en eller to, blir det masse rester. Lammelåret, som jeg husker fra barndommen, hadde alle disse ingrediensene
Passer til juleskinken , lammelåret og til ost. Rester av ribbe, medisterkaker og julepølse. Tips til en sen og lang julefrokost-lunsj hjemme eller til å ta med som et bidrag til familie/venne samling