Stikk steketermometeret gjennom folien midt ned i det tykkeste av lammelåret. 1 stk lammelår, ca 2,5- 3 kg/ grovsalt/ aluminiumsfolie/ steketermometer/ dyp langpanne til stekeovnen/ evt et plastkar (se under fremgangsmåte). Tweet This Post 1 stk lammelår, ca 2,5- 3 kg/ grovsalt/ aluminiumsfolie/ steketermometer/ dyp langpanne til stekeovnen/ evt et plastkar (se under fremgangsmåte)
Jeg skal servere dem langtiddstekte lammelår med bakte og røkte paprika og aubergine, peccorinogratinerte poteter med sjampinjong og løk og en rødvins- og shitakebasert brun saus
Lammekjøtt som er kokt lenge slik at det blir mørt, i deilig smakfull saus. 1 kg benfri lammebog eller lår i ca 3-4 cm terninger (jeg brukte lammelår som jeg renskjærte). 1 kg benfri lammebog eller lår i ca 3-4 cm terninger (jeg brukte lammelår som jeg renskjærte)
Skjær beinet ut av lammelåret. Press inn en kokt hvitløk. 1 lammelårstek. 1 hvitløk, kokt med lammet. Bind kjøttet til en rull og kok rullen i vann med hvitløken og krydderne til den nesten faller fra hverandre
Denne gangen gjorde jeg den «tabben» at jeg brukte malt lammelår. De ser gjerne svidd ut, men hadde de kokt ut i saus ville dette blitt til «vanlige kjøttkaker» …
Før lammelåret, som vi hadde som søndagsmiddag, ble det skogsoppsuppe. Jeg kokte den med litt vann og la på store Norgesglass, som hermetiseres etter hvert bruk
Vi begynner med å tørke godt av lammelåret. Helstekt ytrefilet av lam med rødvinskokte rotgrønnsaker. Ta frem lammelåret, salt det og legg det på sengen av tomater og løk
Hvis du har brukt lammelår i terninger kan du bare blande alt sammen i en mølje. Plov er en søt og aromatisk blanding av gulrøtter, løk, ris og lammekjøtt, mildt krydret og kokt i en gryte