Lammeskank oppskrift kokt oppskrifter

Rødvinsbraisert lammeskank med søtpotetmos

Rødvinsbraisert lammeskank med søtpotetmos

Når skankene nærmer seg å være ferdig, lager du en enkel søtpotetmos (Oppskrift under). Går den rett igjennom uten motstand er søtpoteten ferdig kokt
Osso Buco

Osso Buco

Det er en klassisk italiensk gryte som består av lammeskank (benet, og marghullet er "buco"). De fleste norske oppskriftene sier Osso Bucco, men det er skrivefeil
Langkokt lam på en søt snurr ;-)

Langkokt lam på en søt snurr ;-)

Der serverer de nydelig mat, og deriblant lammeskankerkokt i  øl som de brygger selv + en dasj rødvin og grønnsaker
Lammeknoker

Lammeknoker

Gni lammeskankene inn med salt og pepper. Server med kokt kålrot og gulrot. Dette er festmat som kan lages til mange om gangen
LAMMERULLEN DATERT HØSTEN 2016

LAMMERULLEN DATERT HØSTEN 2016

Den erfarne slakteren hadde anbefalt lammeskank som kjøtt til å fylle rullen med. Årets ruller ble strålende, og rapportene fra vest sier, nå er de ferdig saltet, ferdig kokt, nedfryst og klar for julefeiring
Saltet og røkt!

Saltet og røkt!

Derfor kokte vi opp de to lammeskankene og smakte litt på vannet underveis. Lammeskanker, kålrot, en god kjøttkraft, sjalottløk, hvitløk og selleri brukte vi til denne deilige retten
6 måter å lage pinnekjøtt på

6 måter å lage pinnekjøtt på

Det billige kan være litt kjipt, gammelt, fryst og med lite kjøtt, mens det dyre har så mye kjøtt at det nesten blir lammekoteletter eller lammeskank på pinne

Hjemmelaga barnemat og bryllupsdag

Lammeskank ble det på oss begge. Under har jeg kokt mango, eple, pære og litt jordbær. Hjemmelaga barnemat og bryllupsdag
Tre rettes middag i april :-)

Tre rettes middag i april :-)

Oppskriftene kommer. Vinkokt ris med parmesan, parmaskinke og dampet asparges. Middagen ble lammeskankkokt i hvitvin,tomater og masse grønnsaker og med rotmos til, og middagen ble toppet med en Faustino Gran Reserva 2001 som gjesten hadde med seg
Pot au feu – på Provence-vis

Pot au feu – på Provence-vis

Det viktigste var å ta med en lammeskank i kokingen, ta med litt hvitvin og å servere kraft, kjøtt i hele skiver og grønnsaker hver for seg
Søtpotetmos

Søtpotetmos

(Se oppskrift på rødvinsbraiserte lammeskanker med søtpotetmos her). Rødvinsbraisert lammeskank med søtpotetmos
Lammeskanke med røvinsaus og mos av poteter og sellerirot

Lammeskanke med røvinsaus og mos av poteter og sellerirot

Når den er kokt opp smaker man den til med salt, pepper og sukker. Beregne 1 lammeskanke pr. Bergen rundt 5 minutter på 250 grader, har man kokt skankene før på dagen anbefaler jeg å ha litt svakere varme, for da må de stå lenger i ovnen siden de er kalde (rundt 15 minutter på 200grader). 1 lammeskanke pr. Bergen rundt 5 minutter på 250 grader, har man kokt skankene før på dagen anbefaler jeg å ha litt svakere varme, for da må de stå lenger i ovnen siden de er kalde (rundt 15 minutter på 200grader)
Høstens lammeskank

Høstens lammeskank

Her kommer oppskriften. I går ble det lammeskank med ny smaker. 3 lammeskanker. *Når skankene er ferdig kokt settes de i ovenen på 200 grader til de er fine og brune utenpå.   3 lammeskanker
Lammeskank med søtpotetmos

Lammeskank med søtpotetmos

Til hadde jeg søtpoteter og brokkolimos, kokte gulrøtter, brokkoli og sukkererter. Lammeskanke har jeg kun laget en gang før og det var i påsken i år, og jeg må innrømme den smakte hakke bedre en denne som jeg ikke marinert (se her for den andre lammeskanen)