Når du først har fått alt i gryten og satt den i stekeovnen er du egentlig ferdig med middagen, da står den bare der og koser seg til den er ferdig, og du har bare potetmosen og borddekkingen å tenke på
Römertopf klar for stekeovnen. I dag lager vi middag med lammeskank, smakfullt og deilig kjøtt som trenger litt ekstra tid og oppmerksomhet før det blir et fabelaktig middag
Etter to timer i ovnen tar du lammeskankene ut av formen. Ta fomen ut av ovnen, og snu skakene. Møre lammeskanker med grov rotmos, bakt eple og en enkel rødvinssaus
Virker sausen litt tynn kan du ta ut de møre lammeskankene og la sausen koke litt inn før servering. Dryss gjerne litt hakket persille eller basilikum over de nydelige lammeskankene før servering
Honningglasert lammeskank med rødvinssaus, kantareller, råstekte grønnsaker, selleri- og potetpuré. Lammeskank har jeg lenge ønsket å prøve, og jeg var ørlite skeptisk
Denne helga var det tid til en ny runde med lammeskank i gryte. Oppskrift for 4 personer2 lammeskanker1 hvitløk2 gulrøtter 1 vanlig løk4-5 cm pastinakk(Kan utelates. Når 3,5 time har gått setter du ovnen opp til 150 C, pass på hvor fort dette går
Lammeskank eller lammeknoke, som mange kaller den, er den nederste delen på lammelåret. Lammeskanker. Hvis ikke sausen dekker lammeskanken helt, kan du gjerne snu dem noen ganger i løpet av steketiden
Skanken skal stå i ovnen i 3-4 timer. Ha så hele gryten inn i ovnen som står på 150-180 grader. *Rett før servering settes ovnen på 200 grader og skankene "glaseres" med saus og stekes til de blir sprø og glaserte
Ha hermetiske tomater, gulrøtter oppskåret i biter, et par knuste hvitløksfedd og rødvin i en gryte som tåler å stå i ovnen og som er stor nok til å romme lammet
Lammeskanker kommer vi stadig tilbake til. Og vi hadde 4 stykker i fryseren, så da sa jeg til Svein, vi lager lammeskanker i helgen. 4 lammeskanker ca. Del gulrøtter i skiver, og ha i ildfast form sammen med sjalottløk og finhakket chili samt olivenolje, og bak i ovnen på 225 grader i ca. 3 timer 4 lammeskanker