Lammeskank ovnen oppskrifter

Lammeskank i ovn med rotgrønnsaker

Lammeskank i ovn med rotgrønnsaker

Når du først har fått alt i gryten og satt den i stekeovnen er du egentlig ferdig med middagen, da står den bare der og koser seg til den er ferdig, og du har bare potetmosen og borddekkingen å tenke på
Lammeskank i leirgryte (Römertopf)

Lammeskank i leirgryte (Römertopf)

Römertopf klar for stekeovnen. I dag lager vi middag med lammeskank, smakfullt og deilig kjøtt som trenger litt ekstra tid og oppmerksomhet før det blir et fabelaktig middag
Nydelige lammeskanker

Nydelige lammeskanker

Virker sausen litt tynn kan du ta ut de møre lammeskankene og la sausen koke litt inn før servering. Dryss gjerne litt hakket persille eller basilikum over de nydelige lammeskankene før servering
Rødvinsbraisserte lammeskanker

Rødvinsbraisserte lammeskanker

Lammeskanker er den nederste delen av låret på lammet. Får du ikke tak i lammeskanker, kan du bruke tykke skiver lammebog
LANGTIDSSTEKT LAMMESKANK

LANGTIDSSTEKT LAMMESKANK

Denne helga var det tid til en ny runde med lammeskank i gryte. Oppskrift for 4 personer2 lammeskanker1 hvitløk2 gulrøtter 1 vanlig løk4-5 cm pastinakk(Kan utelates. Når 3,5 time har gått setter du ovnen opp til 150 C, pass på hvor fort dette går
Lammeskank med rotgrønnsaker

Lammeskank med rotgrønnsaker

Skankene skal stå i to-tre timer i ovnen, så du har god tid til å dekke bordet, pynte deg og ellers bare ta livet med ro
Tomatisert lammeskank med mandelmos og rotgrønnsaker

Tomatisert lammeskank med mandelmos og rotgrønnsaker

Skanken skal stå i ovnen i 3-4 timer. Ha så hele gryten inn i ovnen som står på 150-180 grader. *Rett før servering settes ovnen på 200 grader og skankene "glaseres" med saus og stekes til de blir sprø og glaserte
Braisert lammeskank med pastinakkpuré

Braisert lammeskank med pastinakkpuré

Ha hermetiske tomater, gulrøtter oppskåret i biter, et par knuste hvitløksfedd og rødvin i en gryte som tåler å stå i ovnen og som er stor nok til å romme lammet
Rødvins-brassert lammeskanke

Rødvins-brassert lammeskanke

Tok så ut lammeknokene, og hadde de inni ovnen på høy varme (evt. Lammeskanke er ikke alltid like lett å finne
Lammeskanker med rotmos, honningglaserte grønnsaker og tomatsaus

Lammeskanker med rotmos, honningglaserte grønnsaker og tomatsaus

Lammeskanker kommer vi stadig tilbake til. Og vi hadde 4 stykker i fryseren, så da sa jeg til Svein, vi lager lammeskanker i helgen. 4 lammeskanker ca. Del gulrøtter i skiver, og ha i ildfast form sammen med sjalottløk og finhakket chili samt olivenolje, og bak i ovnen på 225 grader i ca. 3 timer 4 lammeskanker