Ellers kan du sile av grønnsakene og bruke sjyen som saus. I dag lager vi middag med lammeskank, smakfullt og deilig kjøtt som trenger litt ekstra tid og oppmerksomhet før det blir et fabelaktig middag
Ønsker du en tykkere saus er det fint å jevne med litt arrowroot, som du kan kjøpe her. Min svigerinne hadde med seg flere kg lammeskanker hjem til nord på påskeferie
Saus jeg har er som oftest bare kraften fra gryta, du kan spe med litt vann og kok opp om du vil. Denne helga var det tid til en ny runde med lammeskank i gryte
Brun lammeskankene godt på alle sider. Legg lammeskankene tilbake i gryten og hell over øl og kraft. Sett på lokk og la gryten trekke på lav varme i minst 2 ½ time til kjøttet løsner fra lammeskankene. 6 stk lammeskank
Mens de sto i ovnen, silte jeg vekk litt av kraften på grønnsakene (spar kraften, bruk til saus senere), tilsatte litt tomatpurè, smakte til med salt og pepper
Væsken som du tilsetter blir til en nydelig saus/kraft, du kan bruke vin, kraft, øl eller bare vann, forskjellige grønnsaker kan også tilføre sausen en god smak
Bruk stavmikser å jevne de kokte grønnsakene til saus. Steik lammeskankene og oppskåret bacon godt på alle sider, ha de i enn panne, og ha på vin og tomater
Kan også brukes til saus etterpå. Hvitløksmarinert lammeskanke med rotmos er bare nydelig. Her er det minimalt med arbeid, men lammeskankene bør ligge over natten i marinaden