Lammeskank saus oppskrifter

Lammeskank i leirgryte (Römertopf)

Lammeskank i leirgryte (Römertopf)

Ellers kan du sile av grønnsakene og bruke sjyen som saus. I dag lager vi middag med lammeskank, smakfullt og deilig kjøtt som trenger litt ekstra tid og oppmerksomhet før det blir et fabelaktig middag
LANGTIDSSTEKT LAMMESKANK

LANGTIDSSTEKT LAMMESKANK

Saus jeg har er som oftest bare kraften fra gryta, du kan spe med litt vann og kok opp om du vil. Denne helga var det tid til en ny runde med lammeskank i gryte

Ølbraiserte lammeskanker

Brun lammeskankene godt på alle sider. Legg lammeskankene tilbake i gryten og hell over øl og kraft. Sett på lokk og la gryten trekke på lav varme i minst 2 ½ time til kjøttet løsner fra lammeskankene. 6 stk lammeskank
Rødvins-brassert lammeskanke

Rødvins-brassert lammeskanke

Mens de sto i ovnen, silte jeg vekk litt av kraften på grønnsakene (spar kraften, bruk til saus senere), tilsatte litt tomatpurè, smakte til med salt og pepper
Ølbraiserte lammeskanker

Ølbraiserte lammeskanker

Væsken som du tilsetter blir til en nydelig saus/kraft, du kan bruke vin, kraft, øl eller bare vann, forskjellige grønnsaker kan også tilføre sausen en god smak
Lammeskank

Lammeskank

Husk å ta vare på kraften for den skal brukes til å lage saus. 4 stk lammeskank. Relatert 4 stk lammeskank
Lammeskank i hvitvin og tomat

Lammeskank i hvitvin og tomat

Bruk stavmikser å jevne de kokte grønnsakene til saus. Steik lammeskankene og oppskåret bacon godt på alle sider, ha de i enn panne, og ha på vin og tomater
Lammeskank med stout

Lammeskank med stout

Tilsett øl og Worchestershiresaus, gi det hele et oppkok. Lammeskank med rotmos og bakte rotgrønnsaker
Rødvinsbraisert lammeskank med søtpotetmos

Rødvinsbraisert lammeskank med søtpotetmos

braisering, braisert kjøtt, braisert lam, brasering, festmat, festmiddag, hvordan braisere, julemat, lam, lam og rødvin, lammekrydder, lammemarinade, lammesesong, lammeskank, lammeskank med tilbehør, langtirstilberedning av lam, langtirstilberedning av lammeskank, matvin, norsk festmiddag, nyttårsmat, påskemat, rødvin, rødvinsbraisert lammeskank, rødvinssaus, rosmarin, søtpotetmos, sennep, Skank, skank av lam, tilbehør til lam, tilberedning av lam, timian, trimming av lammeben
Lammeskank med rotmos

Lammeskank med rotmos

Saus. Vanligvis beregner man en lammeskank per person, men det er klart man må vurdere litt hvor storspist man er
Hvitløksmarinert lammeskanke med rotmos

Hvitløksmarinert lammeskanke med rotmos

Kan også brukes til saus etterpå. Hvitløksmarinert lammeskanke med rotmos er bare nydelig. Her er det minimalt med arbeid, men lammeskankene bør ligge over natten i marinaden
Ølbraiserte lammeskanker

Ølbraiserte lammeskanker

Ølbraiserte lammeskanker får du et mørt smakfullt kjøtt og en helt fantastisk saus, server med en god hjemmelaget potetmos og grønnsaker