Det er påske og man må spise lammestek. Og det skal stekes mye lam. Jeg vet ikke hvor denne tradisjonen kommer fra, men jeg er glad i lammestek, og synes derfor det er bra å benytte enhver anledning som byr seg til å spise dette deilige kjøttet
Gni lammesteken godt inn med salt, pepper og rosmarin. Bruk steketermometer. I dag frister jeg med den mest vanlige varianten av lammestek, men med noe utradisjonelt tilbehør
Bruk en skarp kniv til å snitte små hull i lammesteken. Gni den finhakkede blandingen rundt hele steken (over, under og sidene) og plasser steken på en rist
LammestekGnilammesteken inn med salt og pepper. Her finner du de beste steketipsene. Ønsker du en tykkere saus, kan du spe med litt Maizena rørt ut i kaldt vann lammestek
La lammesteken ligge fremme en times tid før den skal tilberedes. Steken. Tilbehøret har endret seg med årene, men det er de fløtegratinerte potetene og de ovnsbakte grønnsakene som er «ordentlig» lammestekmiddag for meg
Gni steken inn med salt og pepper. Idag var det lammestek på menyen, og jeg ble nærmest hoppende glad idet jeg tygde de første bitene- aromatene, sjyen, mør og saftig lammestek ga futt i smaksløkene
Ha salt og pepper utenpå lammesteken. Bind opp steken med bomullsgarn. Skjær dype snitt i steken. Ta steken ut og pakk den inn i al-folie og la den avkjøles
Jeg begynner å langsteke lammelåret i rødvin. Og rødvin til lammestek er en hærlig match. Heller rødvinsskyen fea stekeforma til lammelåret over i en kjele