Lammet ble servert med sprøe, røkte grønnsaker, kanskje middagens største suksses(. Og så vidt jeg kan huske har jeg laget eller vært med på å lage lammestek i påsken de siste femten årene
Grønnsaker. Vi hadde lite erfaring medlammestek. Behold strømpen rundt lammesteken. Vi skulle ha det ganske tilbehør også, alt som kan serveres hos mormor på en søndag, med et islet av modernitet, i form av søtpotetmos
Ha buljong og grovkuttede grønnsaker i ovnspannen eller i et ildfast fat. Tilbehøret har endret seg med årene, men det er de fløtegratinerte potetene og de ovnsbakte grønnsakene som er «ordentlig» lammestekmiddag for meg
Grønnsaker. Idag var det lammestek på menyen, og jeg ble nærmest hoppende glad idet jeg tygde de første bitene- aromatene, sjyen, mør og saftig lammestek ga futt i smaksløkene
andre retter av lam jeg anbefaler er lammekebab i pita – utrolig digg, og her benyttes restene fra lammelår eller lammestekmed hasselback- poteter og lammesjy
Man trenger selvsagt ikke bruke kotelettene, men like gjerne filét, biff eller lammestek i skiver. Jeg prøver å bruke dette i matlagingen så ofte jeg kan, rotgrønnsaker står på menyen nesten hver dag i en eller annen sammenheng og måltider med høstens ferske lam serveres også rett som det er
Borte er lammestekmed rosa eller rødt kjøtt i midten. Borte er skiver med kjøtt på et fat. Velkommen til sakte utvikling av smaker der alt av sener og fett er smeltet sammen med kjøttet til en helt annerledes og himmelsk smaksopplevelse
lammestek eller lammelår med tilbehør. Skankene skal stå i to-tre timer i ovnen, så du har god tid til å dekke bordet, pynte deg og ellers bare ta livet med ro