Det er påske og man må spise lammestek. Jeg vet ikke hvor denne tradisjonen kommer fra, men jeg er glad i lammestek, og synes derfor det er bra å benytte enhver anledning som byr seg til å spise dette deilige kjøttet
Vi hadde lite erfaring med lammestek. Behold strømpen rundt lammesteken. Vi brukte derfor skjønn, empiri fra lignende prosjekter, oppskrifter på nettet og ikke minst tok vi den hellige skrift i bruk hvorpå det står i Jesu lammepreken på lammeberget i Kanaans land, lam 2. 2 kg lammestek. 2 kg lammestek
I dag får dere oppskrift på en skikkelig klassiker. Tilbehøret har endret seg med årene, men det er de fløtegratinerte potetene og de ovnsbakte grønnsakene som er «ordentlig» lammestekmiddag for meg
Oppskrift på hasselback-poteter får du HER. Idag var det lammestek på menyen, og jeg ble nærmest hoppende glad idet jeg tygde de første bitene- aromatene, sjyen, mør og saftig lammestek ga futt i smaksløkene
Oppskriften på lammesteken og selleriroten finner du her. Oppskriften på isen kommer til helgen. De ble en perfekt match til lammesteken og den fløtegratinerte selleriroten