Følelsen av å spise kjøtt var også litt fraværende, foruten lammesmaken som var svært god. Jeg vet ikke hvor denne tradisjonen kommer fra, men jeg er glad i lammestek, og synes derfor det er bra å benytte enhver anledning som byr seg til å spise dette deilige kjøttet
Vi hadde lite erfaring med lammestek. Behold strømpen rundt lammesteken. En stek på 2kg, dvs ca. Vi brukte derfor skjønn, empiri fra lignende prosjekter, oppskrifter på nettet og ikke minst tok vi den hellige skrift i bruk hvorpå det står i Jesu lammepreken på lammeberget i Kanaans land, lam 2. 2kglammestek. Sett ovnen på 125 grader, og bak den i to timer. 2kglammestek
2 hele hvitløk. 2 ss frisk timian. 2 dl honning. 1/2 dl vineddik. Skjær beinet ut av lammelåret. Bind kjøttet til en rull og kok rullen i vann med hvitløken og krydderne til den nesten faller fra hverandre
Server lammesteken med ovnsbakte poteter og freste grønnsaker. Sett ovnen på 125 °C. 2. Hell krydderglasuren over steken og la kjøttet hvile 20 minutter på benken. 1,5 kglammestek. 1/2 ts pepper. 2 dl vann. 2 stk finhakket sjalottløk. 2 dl stekesjy fra stek (eller kraft). Saften av 2 stk appelsin. 2 båter finhakket hvitløk. 2 ss finhakket frisk rosmarin. 2 stk finhakket rød chili. 2 ss honning
Ha salt og pepper utenpålammesteken. Trykk inn lammepølse skåret i biter, oliven og tynne skiver hvitløk (2 fedd). Grilles på høy varme i ovnen, 220 °C, eller på grillen. 1 lammestek, utbenet. 2 dl avorioris eller bombaris. 2 ss eddik