langtidssteking og mørhet. Jeg vet ikke hvor denne tradisjonen kommer fra, men jeg er glad i lammestek, og synes derfor det er bra å benytte enhver anledning som byr seg til å spise dette deilige kjøttet
Da blir de supermøre og saftige, og kjøttet faller nesten fra hverandre. Jeg elsker å langtidssteke kjøtt, og bruker å ha mine koteletter stående flere timer i ovnen - gjerne 4 - 5 - på svak varme (80 - 100 grader). Har du litt dårligere til kan du steke kotelettene ferdig ved 180 grader i 15 - 20 minutter, men langtidssteking er helt klart å foretrekke
Fortsettelsen er en hel dag med langtidssteking hvor huset fylles av de herligste dufter av lam, hvitløk, rotfrukter og hva jag nå ellers kan ha stappet oppi gryta
Passer godt til langtidssteking, lav temperatur og lang tid. Lammekjøtt. Der får den riktige utvikling av kryddersmakene, kjøtt og de andre ingrediensene
Denne gangen har jeg lagt tomatene på langtidssteking og fått fram den utrolig søte smaken det gir. De smaker fantastisk, ser godt ut og så kan brukes til pålegg til brød, tilbehør til fisk eller kjøtt