- 6 egg- 2 dl kokosmel- 3 ss mandelmel- 2 ss jyttemel teff fibra- 2 ss fiberhusk- 2 ss honning- 1 ss bakepulver- Litt himalayasalt (evt havsalt)Slik gjør du. - Pisk eggene- Tilsett honning og rør rundt- Bland alt det tørre sammen i en bolle og rør rundt- Tilsett det tørre i eggblandingen- Tilsett litt og litt vann (kokosmelet suger raskt til seg vannet)- Puttes i en brødform (gjerne med bakepapir)- Stekes i ca 40 minutterDeigen skal ikke være tørr, men litt flytende. 6 egg
Broren min spiste brød til, men ris, pasta eller poteter er sikkert også godt ved siden av. Det går fint an å spise det selv om man ikke går på lavkarbo, det er bare til å legge til litt karbohydrater
Server med litt godt lavkarbobrød, eller knekkebrød. Vanlig tradisjonell betasuppe inneholder både potet, kålrot og gulrot - noe som ikke inngår i lavkarbo kosthold
Men du må nok gi opp brød og pasta, eller i hvert fall erstatte brødet med en lavkarbovariant. For øyeblikket har jeg et innlegg på vent om lavkarbo pizza, men det kommer etterhvert som har har forsøkt forskjellige bunner og gitt dem en karakter
Problemet som kan oppstå hvis man «skeier ut» etter en stund på lavkarbodiett hvor man naturligvis har store kostrestriksjoner (minimalt med brød, pasta, ris, potet, frukt osv) er at man får problemer med å modifisere inntaket sitt når man får smaken på det igjen
Men eg fant et lavkarbobrød som eg laget. Så i dag kvart det ostesmørbrød til kvelds. og når ingen andre går på lavkarbo kost så blir det litt vaskeligere
Jeg skal kutte ut ris, pasta, potet, brød og knekkebrød. Nå har jeg gått noen runder med meg selv og funnet ut at jeg skal prøve lavkarbo igjen, en mild versjon vel og merke
Oppskrift på enkelt og smakfullt lavkarbonøttebrød. Dette gjør det til et helt annet produkt enn det butikkbakte brødet, som i tillegg inneholder store deler gjær samt ekstra gluten