Steking av brød i leirgryte. Varm leirgryten i ovnen. Dette brødet ble til ved litt fjerne forhold. Sørg for at leirgryten blir lagt i vann i 10-15 minutter. Deretter reduserte jeg temperaturen ytterligere – ca 160 grader og lot brødet steke uten lokk i ca 45 minutter. ca 160 grader og lot brødet steke uten lokk i ca
jaaa, Inger har leirgryte og Frank har jerngryte. Jeg var på leting etter gode oppskrifter på brød og kom over ei opp skrift på brød med gresskarfrø som jeg sunes hørtes spennende ut
leirgryte og resultatet var nærmest perfekt. Serveres med grovt brød, gjerne hjemmebakt. Bruker du en leirgryte sånn som jeg gjorde så må den ligge et par timer i bløt før du bruker den
Rugbrød. Alle kan jo ærlig innrømme at ikke alle rugbrødene smaker like godt. kombiner det med no knead metoden, bruk kefir istedenfor vann og erstatt noe av rugmelet med hvetemel for at brødet skal få litt mer gluten sånn at det hever seg bedre og ikke ender opp som en murstein når det kommer ut av ovnen
Du trenger en jernegryte med lokk, eller en leirgryte med lokk – om du ikke har, og ikke vil kjøpe ny, så kan du få en for en billig penge på en gjenbruksbutikk
hva i all verden er det du spiser, og hva spiser du til frokost når du ikke kan spise brød. I tillegg er maten jeg spiser sunn og næringsrik, som er mer enn man kan si om en brødskive med ost
Jeg bruker nå en leirgryte med lokk, men jerngryte med lokk funker helt utmerket. Dette brødet er inspirert av disse, og smakte helt utrolig sammen med ost eller syltetøy