Jeg gikk tilbake til de gamle utprøvde metodene, leirgryte og langtidssteking. Kutt alle grønnsakene i røffe biter og legg i bunnen av gryta og det ferdigbruna kjøttet på toppen, bruk de urtene du liker og har
Har du ikke leirgryte, kan du bruke en støpejernsgryte med lokk, f. Avkjøl brødet på rist. Å steke brød i leirgryte gir ekstra gode brød med knasende sprø skorpe
Leirgryte er en gammel og tradisjonell matlagingsteknikk som brukes over hele verden. Römertopf er en uglasert porøs leirgryte, som kan tilberede alt av kjøtt som trenger litt steketid
For at ingen skulle oppdage dem så forseglet de alle ingrediensene i en leirgryte og begravde den med varmt glør under bakken, dekket den til med jord, og lot den brasiere sakte, til den ble ferdig
kombiner det med no knead metoden, bruk kefir istedenfor vann og erstatt noe av rugmelet med hvetemel for at brødet skal få litt mer gluten sånn at det hever seg bedre og ikke ender opp som en murstein når det kommer ut av ovnen
Jeg lager all mat fra bunnen av, og bruker rene naturlige råvarer. Bruk små buketter så tar det ikke så lang tid i kjelen, koker på samme måte som over