Leirgryte bruk av oppskrifter

Lammeskank i leirgryte (Römertopf)

Lammeskank i leirgryte (Römertopf)

Ellers kan du sile av grønnsakene og bruke sjyen som saus. Jeg har tidligere skrevet om leirgryten, dette verktøyet mange har liggende og få bruker
KALVESTEK I LEIRGRYTA

KALVESTEK I LEIRGRYTA

Jeg gikk tilbake til de gamle utprøvde metodene, leirgryte og langtidssteking. Kutt alle grønnsakene i røffe biter og legg i bunnen av gryta og det ferdigbruna kjøttet på toppen, bruk de urtene du liker og har
GROVT ELTEFRITT BRØD I LEIRGRYTE

GROVT ELTEFRITT BRØD I LEIRGRYTE

Jeg har brukt min leirgryte Schlemmetopf. Bruk mere mel hvis det er klissete. Ta brødet ut av formen og bank under
Lammegryte - middelhavsmat

Lammegryte - middelhavsmat

 Jeg har tidligere skrevet om fordelene med brukavleirgryte, men for å repetere litt. Plasser kjøtt, grønnsaker og tomatsaus i leirgryte
Römertopf og helstekt kylling i Vestfold

Römertopf og helstekt kylling i Vestfold

Leirgryte er en gammel og tradisjonell matlagingsteknikk som brukes over hele verden.  Römertopf er en uglasert porøs leirgryte, som kan tilberede alt av kjøtt som trenger litt steketid
Bakte bønner

Bakte bønner

Det var når jeg fant en oppskrift på "Boston baked beans" at jeg fant en mer fornuftig brukav denne leirgryten
Eltefritt hverdagsbrød

Eltefritt hverdagsbrød

Mange baker eltefrie brød i jern- eller leirgryter. Skal man bake får man klart best resultat av å bruke vektmål og ikke volummål
«Rugbrød som faktisk ikke smaker så aller værst»

«Rugbrød som faktisk ikke smaker så aller værst»

kombiner det med no knead metoden, bruk kefir istedenfor vann og erstatt noe av rugmelet med hvetemel for at brødet skal få litt mer gluten sånn at det hever seg bedre og ikke ender opp som en murstein når det kommer ut av ovnen
Kjøkkenutstyr I - "Slow cooker"

Kjøkkenutstyr I - "Slow cooker"

En "slow cooker" er egentlig en elektrisk gryte, en moderne utvikling av den gamle metoden for matlaging i leirgrytelav varme

Hvordan planlegge dagens måltider

Jeg lager all mat fra bunnen av, og bruker rene naturlige råvarer. Bruk små buketter så tar det ikke så lang tid i kjelen, koker på samme måte som over