Leirgryte kylling oppskrifter

Helstekt kylling i leirgryte

Helstekt kylling i leirgryte

For i dag har jeg nemlig, for første gang i mitt liv, laget helstekt kylling i min leirgryte. Nydelig mørt kyllingkjøtt klart til å fortæres
Römertopf og helstekt kylling i Vestfold

Römertopf og helstekt kylling i Vestfold

Römertopf eller leirgryte som vi vanligvis sier på norsk er et fantastisk lite kjøkkenredskap. Her kom Römertopfen på banen og i dag laget vi heltstekt(Römertopf kokt) Stange Kylling til middag
Lammegryte - middelhavsmat

Lammegryte - middelhavsmat

 Jeg har tidligere skrevet om fordelene med bruk av leirgryte, men for å repetere litt. Plasser kjøtt, grønnsaker og tomatsaus i leirgryte
Kyllinggryte med smak av India

Kyllinggryte med smak av India

Del hvitløksfeddene i toBland tomatpuré og karri med kyllingkraftenBland alle ingrediensene sammen med kyllingen og ha de over i en gryte eller ildfast form med lokk eller en leirgryte
Parmakylling

Parmakylling

I en ildfast form med lokk (helst en leirgryte) legger du poteter og rotfrukter (i store terninger). Gode råvarer i denne retten er ekte Parmaskinke (Prosciutto di Parma), stangekylling, uvoksede sitroner og friske urter

Hvordan planlegge dagens måltider

Enten kjøtt, fisk, eller kylling med tilbehør. Kylling med blomkålmos, avokado, tomat og agurk. Til middag blir det enten fisk, kjøtt eller kylling

Tour de gourmet med bønner og vin.

Skal det være litt snobbete og fint, så bruk en glasert leirgryte. Gjett om min forundring, da jeg fant ut at det var en bønnegryte med fårekjøtt, kylling og gåsekjøtt- og det smakte himmelsk sammen med lokal vin
Hvitløkskylling

Hvitløkskylling

Jeg harr ved flere anledninger brukt leirgryter, men det funker fint med helt vanlige også. Det viktigste er å ha kyllingen i ei gryte med lokk, slik at du bevarer alle smaker

VENTETID

Kylling i leirgryte. Elgstek i leirgryte. ) Legg leirgryten i vann ett par timer før bruk. En leigryte (sett denne i vann på morgningen) 1 hel kylling - Gni denne med pepper, salt og spisskummin 1 søtpotet - skjær i
Kylling i leirgryte

Kylling i leirgryte

En leigryte (sett denne i vann på morgningen)1 hel kylling - Gni denne med pepper, salt og spisskummin1 søtpotet - skjær i biter1 squash - skjær i biter1 løk - del i 41 liten håndfull rosiner1 liten håndfull mandler1 kanelstang1 ts koriander1 ts spisskummin3 hvitløksfedd1/2 sitron - i skiversalt pepper vannta opp leirgryten fra vannet, legg i grønnsakene og rør godt inn krydderet, mandler og rosiner. Legg på kyllingen og ha på lokket Sett leirgryten i kald ovn og sett den på 250 graderLa den stå i ca 40- 50 minutter 1 hel kylling. 1/2 sitron - i skiversalt pepper vannta opp leirgryten fra vannet, legg i grønnsakene og rør godt inn krydderet, mandler og rosiner
Kylling med chorizo og rotgrønnsaker i leirgryte

Kylling med chorizo og rotgrønnsaker i leirgryte

Husk at når du skal lage mat i leirgryte, krever det forberedelse av leirgryta. Først litt av cherrytomatene og grønnsakene, så kylling, deretter cherrytomater (laken det ligger i skal med), grønnsaker og chorizo osv