Leirgryte kyllingfilet oppskrifter

Marokkansk kyllinggryte

Marokkansk kyllinggryte

(4- 5 personer)5 kyllingfileter2 bokser hakkede tomater1 1/2 dl olivenolje1 ss soyasaus3 ts sambal oelek4- 5 fedd finhakkede hvitløk1 ts revet, frisk ingefær2 ts paprikapulver1/4 ts malte grønne kardemommefrø1 ts spisskummin1/2 ts kanel1 kanelstang1 bunt hakket, frisk koriander1 bunt hakket, frisk persillesaften av 1/4 appelsinsalt og pepper Ta skallet av kardemommefrøene og knus dem med morter eller i hurtigmikser. Del hver kyllingfilet i 4 og legg dem i ei leirgryte med lokk eller keramisk gryte som tåler 225 grader. 5 kyllingfileter

Marokkansk kyllinggryte (Tagine)

5 kyllingfileter2 bokser gode hakkede tomater1,5 dl olivenolje1 spiseskje soyasaus3 teskjeer sambal oelek5 fedd hvitløk, finhakket1 teskje frisk ingefær (finhakket)2 teskjeer paprikapulver1/4 teskje malte grønne kardemommefrø1 teskje spisskummin1/2 teskje kanel1 kanelstang1 bunt hakket frisk koriander1 bunt hakket frisk bladpersilleGodt med salt og pepper, saften av 1/4 appelsin og 1 spiseskje sukker til smaking før serveringSlik gjør du det. Skjær hver kyllingfilet i fire biter og legg dem i en leirgryte eller en keramisk gryte som tåler 225 grader (jeg bruker den fra Le Creuset, funker supert. 5 kyllingfileter