Leirgryte lam oppskrifter

Kleftiko- tyvens lam

I fjellet stjal frigjøringsheltene lam som ble tilberedt i leirgryter på glødende kull i groper i bakken
KALVESTEK I LEIRGRYTA

KALVESTEK I LEIRGRYTA

Jeg gikk tilbake til de gamle utprøvde metodene, leirgryte og langtidssteking. Vi har vel alle hatt vår del av tørre smakløse skiver av okse, svin, lam og kalvestek
Lammegryte - middelhavsmat

Lammegryte - middelhavsmat

 Jeg har tidligere skrevet om fordelene med bruk av leirgryte, men for å repetere litt. Middelhavsgryte med lam, bakte småpoteter og urtechiffonadeI butikken finner du nå masse billig "fårikålkjøtt"
Påskelam

Påskelam

Ha kjøttet i en ildfastform med lokk (helst en leirgryte) sammen dette. Vårlammet er kommet. I helga serverte jeg herlig lammestek med potetmos, grønne bønner og herlig saus
Kjerleik til alle verdas kje og geiter

Kjerleik til alle verdas kje og geiter

Derfor bruker eg heller ei leirgryte med lokk (ein klassisk Römertopf) som gjer at du får eit fantastisk mørt og smakfullt resultat

Tour de gourmet med bønner og vin.

Skal det være litt snobbete og fint, så bruk en glasert leirgryte. Første steg på vår vei til en Cassoulet de Porc et de Mouton, eller på godt norsk, hvite bønner med svinestek, lam og pølser
Osmansk Gulasj ♫♪

Osmansk Gulasj ♫♪

Den blir opprinnelig stekt i leirgryte, men en ildfast form duger også. Osmansk gulasj blir laget med lam eller oksekjøtt

Jegerkål – fårikål med viltpreg

Legg kjøtt og kål lagvis i en leirgryte eller ildfast form med lokk. 1 kg benfritt grytekjøtt av lam. 1. Del kålen i store terninger
SYLTET FENIKKEL

SYLTET FENIKKEL

LANGTIDSSTEKT LAMMESKANK. DEN MÅTEN Å TILBEREDE LAMMEKJØTT PÅ HAR HELT TATT OVER HOS OSS. Borte er lammestek med rosa eller rødt kjøtt i midten

KALVESTEK SOM ROASTBEEF MED TILBEHØR

HJEMMELAGET LAMMERULL ETTER GAMMEL OPPSKRIFT. For meg er det ikke noe som trigger røttene mine og gjør at jeg føler meg mer nordnorsk, enn det som het kjøttrull, men som idag bedre identifiseres som lammerull
Lam på lang dags ferd i varmen

Lam på lang dags ferd i varmen

Alle snakkar om lammesteika. Men faktum er at den langt mindre og av den grunn meir underskattta lammebogen er eit minst like saftig alternativ til søndagsmiddag
LAMMESKANK I RØMERTOPF

LAMMESKANK I RØMERTOPF

Du er kanskje ikke kjent med å bruke leirgryte. Fortsettelsen er en hel dag med langtidssteking hvor huset fylles av de herligste dufter av lam, hvitløk, rotfrukter og hva jag nå ellers kan ha stappet oppi gryta
Lammegryte

Lammegryte

Jeg synes at enkleste måte å lage, er i leirgryte eller støpejerngryte. Jeg liker lam veldig godt men det tar litt tid å lage