Jeg gikk tilbake til de gamle utprøvde metodene, leirgryte og langtidssteking. Vi har vel alle hatt vår del av tørre smakløse skiver av okse, svin, lam og kalvestek
For at ingen skulle oppdage dem så forseglet de alle ingrediensene i en leirgryte og begravde den med varmt glør under bakken, dekket den til med jord, og lot den brasiere sakte, til den ble ferdig
DET HØSTLIGE LAMMEKJØTTET I ALLE FORMER OG FASONGER ER I ALLE BUTIKKER OG PÅ MANGE KJØKKEN. Får i kål, lammefrikasse', nordafrikansk lammegryte, lam på spyd, kjøttkaker av lam
Jeg har tidligere skrevet om fordelene med bruk av leirgryte, men for å repetere litt. Middelhavsgryte med lam, bakte småpoteter og urtechiffonadeI butikken finner du nå masse billig "fårikålkjøtt"
Ha kjøttet i en ildfastform med lokk (helst en leirgryte) sammen dette. Vårlammet er kommet. I helga serverte jeg herlig lammestek med potetmos, grønne bønner og herlig saus
Skal det være litt snobbete og fint, så bruk en glasert leirgryte. Første steg på vår vei til en Cassoulet de Porc et de Mouton, eller på godt norsk, hvite bønner med svinestek, lam og pølser
HJEMMELAGET LAMMERULL ETTER GAMMEL OPPSKRIFT. For meg er det ikke noe som trigger røttene mine og gjør at jeg føler meg mer nordnorsk, enn det som het kjøttrull, men som idag bedre identifiseres som lammerull
Alle snakkar om lammesteika. Men faktum er at den langt mindre og av den grunn meir underskattta lammebogen er eit minst like saftig alternativ til søndagsmiddag
Du er kanskje ikke kjent med å bruke leirgryte. Fortsettelsen er en hel dag med langtidssteking hvor huset fylles av de herligste dufter av lam, hvitløk, rotfrukter og hva jag nå ellers kan ha stappet oppi gryta