Leirgryte oppskrifter kjøtt oppskrifter

Lammeskank i leirgryte (Römertopf)

Lammeskank i leirgryte (Römertopf)

I dag lager vi middag med lammeskank, smakfullt og deilig kjøtt som trenger litt ekstra tid og oppmerksomhet før det blir et fabelaktig middag
PINNEKJØTT I LEIRGRYTE OG KÅLROTSTAPPE

PINNEKJØTT I LEIRGRYTE OG KÅLROTSTAPPE

Å koke pinnekjøtt i leirgryte er utrolig smart. Kjøttet beholder saftigheten og koker ikke tørt. Legg lokket på og sett leirgryten i kald ovn på nederste rille

Hane i leirgryte

Leirgryte er en fin måte å steke kjøtt.  Kvern over litt pepper og salt, ha eddik og whiskey over kjøttet
Lammegryte - middelhavsmat

Lammegryte - middelhavsmat

Plasser kjøtt, grønnsaker og tomatsaus i leirgryte.  Jeg har tidligere skrevet om fordelene med bruk av leirgryte, men for å repetere litt
Römertopf og helstekt kylling i Vestfold

Römertopf og helstekt kylling i Vestfold

 Römertopf er en uglasert porøs leirgryte, som kan tilberede alt av kjøtt som trenger litt steketid. Römertopf eller leirgryte som vi vanligvis sier på norsk er et fantastisk lite kjøkkenredskap
Mine beste kokebøker

Mine beste kokebøker

En leirgryte eller jerngryte med lokk kan gjøre underverker med brøddeig eller en kjøttrett med grønnsaker, urter og fett
Lammegryte, litt marokkansk inspirert

Lammegryte, litt marokkansk inspirert

Gned inn lammekjøttet med Ras el Hanout (kjøpt på CC Gjøvik, har ikke lagd den selv, men Brødrene Price har oppskrift på det)

Landkost i byen

Ha andelårene, lammekjøttet og tomatsasusen i en leirgryte ( eller jerngryte). Du kommer til å trenge to store leirgryter ( eventuelt jerngryter)
Kjerleik til alle verdas kje og geiter

Kjerleik til alle verdas kje og geiter

Derfor bruker eg heller ei leirgryte med lokk (ein klassisk Römertopf) som gjer at du får eit fantastisk mørt og smakfullt resultat

Hvordan planlegge dagens måltider

Næringsrik kjøttkraft som jeg varmer opp og drikker. Jeg har alltid hjemmelaget kjøttkraft i fryseren og i kjøleskapet, så jeg varmer en kopp hver morgen og drikker det før jeg drar hjemmefra
Osmansk Gulasj ♫♪

Osmansk Gulasj ♫♪

Den blir opprinnelig stekt i leirgryte, men en ildfast form duger også. Herlig mørt kjøtt med god saus og grønnsaker med gratinert ost på toppen
SYLTET FENIKKEL

SYLTET FENIKKEL

Borte er lammestek med rosa eller rødt kjøtt i midten. Borte er skiver med kjøtt på et fat. Velkommen til sakte utvikling av smaker der alt av sener og fett er smeltet sammen med kjøttet til en helt annerledes og himmelsk smaksopplevelse