For at ingen skulle oppdage dem så forseglet de alle ingrediensene i en leirgryte og begravde den med varmt glør under bakken, dekket den til med jord, og lot den brasiere sakte, til den ble ferdig
Før du smaker på verdens beste brød, IKKE sett leirgrytai kalt vann for å vaske eller skylle den. Om ikke alle har en leirgryte stående,så har har ihvertfall alle foreldre eller besteforeldreen gryte stående øverst på hylla å støve ned
Den skal heller ikke vaskes med såpe, så den krever litt spesialbehandling. Husk at når du skal lage mat i leirgryte, krever det forberedelse av leirgryta
Du er kanskje ikke kjent med å bruke leirgryte. Den vaskes alltid bare i rent varmt vann etter bruk. Disse leirgrytene var veldig populære allerede på 70-tallet og min stammer fra den tida
Jepp, jeg setter igang og finner fram min flotte tajine (leirgryte med kjegleformet lokk) som min gode kollega, Laroussi, har kjøpt med til meg fra Marokko tidligere
Ho brukte rett nok ikkje leirgryte i omnen, men vanleg gryte på komfyren, men eg tenkte at dette må det vere fint å bruke leirgryta til og alt passar seg sjølv
Iblant har jeg en avising, vaske, lete og rydderunde. DETTE ER EN KLASSISK LAMMEGRYTE. DEN INNEHOLDER BARE DE GODE, GAMMELDAGSE, ROTNORSKE, ROTGRØNNSAKENE
Skjær ut midtbena i torskeskivene og legg skivene i en fuktig leirgryte. Ta lokket av leirgryten og la stå videre i 5-10 minutter eller til fisken er kokt og fyllet har fått en lys brun farge. 2 små squash, vaskes og rives