Lise finckenhagen boller oppskrifter

Verdens beste sjokoladekake

Verdens beste sjokoladekake

Denne kaken her er hentet fra boken Slikkepott av LiseFinckenhagen og går under navnet konfektkake. Innimellom så treffer man på en oppskrift som virkelig gjør kakebakerlivet verdt å leve
Fish and chips

Fish and chips

Chips. Skrell potetene og kutt dem i grove chips. Skyll chipsen i rennende kaldt vann i 5 minutter. Kok potetchipsen i lettsaltet vann, stille og rolig, til potetene blir møre
Dessert med epler: Eplecrumble

Dessert med epler: Eplecrumble

Desserten ble laget av damen som lager så mange gode desserter, nemlig LiseFinckenhagen. Denne retten skal stå en stund i ovnen, men til gjengjeld får man myke, karamelliserte epler, og kombinert med sprø topping er dette noe for seg selv
Konfektkake

Konfektkake

Konfektkaken bakes i en bakeform 22-24 cm i diameter. Varm ovnen til 175 °C. Kle formen med bakepapir. Finhakk sjokoladen
Makroner med sitronkrem

Makroner med sitronkrem

Tilsett melisen og kjør det hele litt til. Sikt mandelmelisen over i bolle. Lag først sitronkremen. Kok opp sitronsaft og sukker i en liten kasserolle
Festkake med sitronkrem og bringebær

Festkake med sitronkrem og bringebær

Sukkerbrød. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver. Vend det tørre inn i eggedosisen og hell røren i en godt smurt springform
Lammeboller i kremet tomatsaus

Lammeboller i kremet tomatsaus

Form farsen til valnøttstore boller og brun bollene i en stor stekepanne. Bland sammen alle ingrediensene til lammebollene
Klippfiskboller

Klippfiskboller

Form massen til små boller. Legg klippfisken i en kasserolle og dekk den med melk. Kok opp, skru ned varmen og la fisken trekke ferdig i melken
Heftig sjokoladekake

Heftig sjokoladekake

Kle en springform, 22 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Smør sidene med smeltet smør og dryss med sukker
Farsert kalkunbryst i skinkeslør

Farsert kalkunbryst i skinkeslør

Begynn med farsen. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær soppen i små biter. Fres sjalottløk og hvitløk mykt og lett gyllent i smøret
Stekt makrell

Stekt makrell

Rens og filetér fisken. Noen liker å fjerne alle ben, mens andre fjerner bare hode og hale. Lag noen snitt i skinnet
Safranmajones

Safranmajones

Bland sammen safran og varmt vann. Mos sammen hvitløk og salt med en gaffel. Hvitløken skal bli som en puré
Leverpostei «rett fra levra»

Leverpostei «rett fra levra»

Renskjær leveren (fjern synlige hinner) og del den i mindre biter. Skjær flesket og løken i mindre biter og kvern sammen lever, flesk, ansjos og løk
«Påskeeggkake» med appelsinkrem og Daim

«Påskeeggkake» med appelsinkrem og Daim

Del sukkerbrødet i tre lag. Bruk en spiss skarp kniv og skjær ut en oval kake av sukkerbrødet. Skråskjær kantene på det øverste laget (den delen skal legges på til slutt)
Klippekrans

Klippekrans

Varm melken til ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell over den lunkne melken og rør ut gjæren. Tillsett sukker, egg, kardemomme og mesteparten av melet