Lise finckenhagen kake oppskrifter

Verdens beste sjokoladekake

Verdens beste sjokoladekake

Denne kaken her er hentet fra boken Slikkepott av LiseFinckenhagen og går under navnet konfektkake. Innimellom så treffer man på en oppskrift som virkelig gjør kakebakerlivet verdt å leve
Nøttekake med sjokolade og kaffekrem

Nøttekake med sjokolade og kaffekrem

Pisk eggene til eggedosis sammen med resten av melisen. Bre sjokoladekremen utover nøttebunnen (la den fortsatt være i formen) og sett kaken i kjøleskapet
Svenskinspirert skalldyrkake

Svenskinspirert skalldyrkake

Bruk en rund kakeform, ca. Kle en kakeform (bruk kun ringen) med bakepapir og sett den på det fatet du skal servere kaken
Engelsk fruktkake

Engelsk fruktkake

Hell i røren og stek kaken ved 150 °C i ca 1 time og 30 minutter. Dekk til kaken med folie etter 1 time slik at den ikke blir for brun
Friske luftige rosa bringebærmarshmallows

Friske luftige rosa bringebærmarshmallows

Oppskriften er laget med utgangspunkt i en oppskrift fra LiseFinckenhagen. Hun er frisk nå, men jeg hadde derfor ikke tid til å bake en omfattende babyshowerkake
Dessert med epler: Eplecrumble

Dessert med epler: Eplecrumble

Desserten ble laget av damen som lager så mange gode desserter, nemlig LiseFinckenhagen. Denne retten skal stå en stund i ovnen, men til gjengjeld får man myke, karamelliserte epler, og kombinert med sprø topping er dette noe for seg selv
Konfektkake

Konfektkake

Hell røren over i formen og stek kaken i ca. Kaken skal være litt myk i midten. Hell den deilige glasuren over den avkjølte kaken uten å ta av formen
Makroner med sitronkrem

Makroner med sitronkrem

Tilsett melisen og kjør det hele litt til. Bruk en sprøytepose og sprøyt ut små runde kaker (på størrelse med femkroner) på to stekebrett kledd med bakepapir
Mormors rullekake

Mormors rullekake

Dekk en stor stekeplate med bakepapir, og smør papiret godt med smør eller olje. 6 egg. 180 g sukker. 150 g hvetemel
Heftig sjokoladekake

Heftig sjokoladekake

Hell 2/3 av sjokoladerøren i springformen og stek kaken ved 170 °C i 35 - 40 minutter midt i ovnen. Kle en springform, 22 cm i diameter, med bakepapir i bunnen
Strawberry-cheesecake.

Strawberry-cheesecake.

Oppskriften fant jeg hos LiseFinckenhagen på Godt. Kaker og søt bakst. Her kan man bruke plastlommer om man ikke har kakeplast
Farmors Mor Monsen

Farmors Mor Monsen

Avkjøl kaken på rist og skjær den opp i snipper. Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C til den er lysebrun, ca
Pavlova med bringebærkrem

Pavlova med bringebærkrem

LiseFinckenhagens Pavlova med bringebærkrem. Da tror jeg at jeg kan avslutte min søken etter min favorittpavlova som heretter vil brukes som festkake
Bestemors pepperkaker

Bestemors pepperkaker

La de ferdigstekte kakene ligge litt på platen før du flytter dem. Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett sirup og rør sammen