Brødvaflene smaker utmerket med både leverpostei, ost, skinke, makrell i tomat, osv. Blir det noen til overs, er de fine å fryse – gjerne med mellomleggspapir mellom hver plate
Ellers får de brødskiver av surdeigsbrød med pålegg som ost, makrell eller spekepølse. Oppskriften er stor, men jeg fryser ned det meste og tar opp kvelden før til matboksen, så slipper man å bake så ofte
Rekker, laks, tunfisk, varmrøkt makrell, makrell i tomat, fiskeputting og fiskekaker. En kan gjerne lage store porsjoner og fryse ned i mindre porsjoner som man tar opp etterhvert
Jeg spiser som regel kokt skinke, makrell i tomat, leverpostei, røkelaks eller ost. For at brødet skal holde seg friskt deler vi det opp i butikken og tar med to brødposer hjem slik at vi kan fryse halvparten
De kan også fryses, men siden makrell er veldig fet fisk kan de ikke ligge i fryseren for lenge. Til tider får vi store mengder makrell, og da er det fint å kunne variere oppskriftene litt
- Karbonadedeig- Kylling fra Holet eller Stange, hel, lår eller filet- Laks- Tunfisk på boks- Biff, helst økologisk - Skinke- Makrell i tomat- Cottage cheese og kesam- Grønnsaker
laks, makrell, agurk, løk, selleri, salat, diverse røtter…. De kan nytes NÅ, eller de kan syltes, tørkes, fryses eller fermenteres for bruk resten av året- slik som vi gjorde før, for å få mest mulig variasjon i et ganske så ensformig kosthold ( les
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
- Tunfisk på boks eller stabbur makrell blir enkle matpakker sammen noen knekkebrød eller lomper. Alle disse matboksene inneholder fryseelement, som gjør at maten holder seg alltid frisk og god i denne