Har du lyst på makrell til middag kan du teste denne ovnsbakte retten her. Makrellen henger dårlig sammen om du lager filet av den, så greit å la det være igjen en skinnside mens du steker
Det gjorde jeg egentlig ofte da jeg spiste kjøtt også, men etter at ting som skinke, leverpostei, makrell i tomat ikke lenger var et alternativ ble listen med pålegg enda kortere
Ovnsbakt torsk med paprikasmør, blomkålstappe og brokkoli. For friske personer anbefales det av Helsedirektoratet å spise fiskemiddag to-tre ganger i uka, noe som tilsvarer mellom 300 og 450 gram, der 200 bør være fra fet fisk som makrell, laks, ørret eller sild
Stekt makrell med pepperrotkrem og ovnsbakte nypoteter. Digg pizza med mozzarella og syltet rødløk. Pizzaen lar seg spore helt tilbake til Romerrikets tid, da man bakte en slags foccacia (picea)
Speltlomper med makrell i tomat (på tube, of course). Blandet salat (isbergsalat, tomat, agurk, paprika, sukkererter og vårløk), ovnsbakt ørret, kidneybønner, røde linser (som ikke var så røde etter å ha blitt kokt), frysetørkede erter, ristede kikerter og vinaigrette (olje, dijonsennep, soyasaus, sitronsaft og krydder)
leverpostei, bacon, skinke, makrell i tomat, nugatti, diverse oster, oppskåret frukt, oppskårede grønnsaker, sild, brunost, syltetøy, smørost, ja, akkurat det du har lyst på
avocado, kokt egg, stekt egg, tomat, wokmat, stekt fisk, ovnsbakt laks…. Makrell er den beste jodkilden av de fete fisketypene, med 50-60 mikrogram per 100 gram