Varmrøyking av fisk er utrolig enkelt, raskt og godt. Tilgangen på makrell i år har vært rikelig. Makrellen har regelrett hoppet frivillig opp i båten eller opp på land
Her i huset røyker vi gjerne både makrell og ørret, og det med særdeles godt resultat. Legg den i et fat og la den ligge i kjøleskapet noen timer før røyking
Sjøørret, fjellaure, røye og makrell er også nydelige å tilberede på samme måte. Du spikrer rett og slett fisken med skinnsiden inn til planken og setter planken inntil bålet for varmrøyking
Jeg tenker på makrellen, ingen fisk symboliserer sommer og Sørlandet mer enn den. Det sitter pein i fileten, disse fjernes enklest etter røyking da slipper kjøttet bedre
Kostholdet, både før og under graviditeten, spiller en viktig rolle i fosterutviklingen. Det sies at man blir hva man spiser, og når man er gravid vil også barnet som utvikles i magen bli påvirket av hva du spiser
Fisketur med påfølgende røyking av makrell. Vi gledet oss til å fiske makrell. Timer etterpå kunne vi stolt servere hjemmerøkt makrell til syvsoverne i huset
Makrell i tomat. · Det er fri glutamat i all proteinrik mat som er utsatt for en eller annen behandling, tørking, røyking, speking, modning, koking, mørning, salting, langtidskoking, kaldheving osv
Makrell i tomat = glutamat fra tomat og inosinat fra makrell. Behandlingen kan være modning, mørning, salting, tørking, røyking, fermentering (gjæring), ulike kokemetoder eller steking