Dersom du har mangold rett i isvann etter koking, beholder den sine fine farger. Vel, mangold er ikke helt spinat, men du bruker den akkurat som spinat
Lise von Krogh har et interessant innlegg om mangold, særlig for meg som har begynt å kjøpe en del av det fra mitt lokale marked i det siste – de er veldig vanlige her i Tyrkia
Cabrito er helstekt kidd stekt med paprika, og gjerne servert med sautert potetmos og deilige lett bitre, mørkegrønne blader fra turnips (mangold) servert i litt innkokt fløte med gylne snitter ristet brød
4 nye blader av rød mangold. Stek entrecôten sammen med sitrontimian, smør, salt og pepper. Stek lammet etter smak og ønske, men viktigst av alt - la lammet hvile minst 10 minutter før det skjæres opp
Jeg serverte den med dampet mangold, en bete (kalles også for bladbete) og er en nær slektning av rødbete, men det er bladene som blir brukt som grønnsak
Mangold, en type beteblader som heter chard på engelsk, og svartkål, kusinen til grønnkålen. Italienerne bruker også mangold, men holder seg med den litt finere cavolo nero i stedet for svartkålen jeg får tak i
WikipediaBreiflabb med mangold og safransaus. Flotte breiflabbfileter, mangold, kirsebærtomater, sjalottløk, hvitløk, rosèpepper, hvitvin, balsamico, og hasselnøtter er hovedingrediensene i denne deilige retten