Marinertscampi med spicy mangosmoothie. Retten er laget etter inspirasjon fra Jeg syntes scampiene ser fantastiske ut der de bader i flotte farger og elegant komposisjon
jeg har aldri lagd pasta og scampi før ---igårmmmm. )her er det jeg brukte 300-400 g rå scampi (fryst) 1 pk fullkorns pasta 1 chili 2 fedd hvitløk 1 sitron persillecherry tomater ruccolaoljeJeg begynte med å tine og rense scampi, hakket chili og hvitløkhelte en slump olje i en pose og tilsatte scampi + chili + hvitløk og lot det hvile i kjøleskapet en times tidDeretter kokes vann til pastaenbaguette stekes i ovnenog i stekepannen varmes olje til steking av marinertescampi+cherrytomater etter noen få minutter i panna, tilsettes persille og ruccoladet hele blandes med ferdigkokt pastaog serveres varm med en liten sitronbåt og nystekt baguette. og så er det bare å kose seg 300-400 g rå scampi
Scampien blir bare bedre om du lar den marinere noen timer. Mariner scampien i en halv time eller mer. Ovnsbakt scampi med hvitløk og appelsin Save Print 4 porsjoner Author. Forrett, tapas Ingredients 300 g rå scampi, rensket ½ appelsin, kun saften 3 fedd hvitløk, tynne skiver 1 ss mangochutney 4 ss olivenolje, mild type 1 ts karri 1 ts paprika ½-1 ss chilipulver Instructions Bland alle ingredienser sammen, smak til hvor mye chilipulver du vil bruke, styrken varierer veldig på de forskjellige chilli typene. 300 g rå scampi
Kjempereker, tigerreker, kongereker - kjært barn har mange navn, blir også blir kalt scampi. Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler
Bruk gjerne rå, rensede, store scampi, jeg foretrekker de. Relatert Masala Scampi. 200 gr scampi. I dag gjør vi det enkelt og greit med en smakfull og rask rett
Marinerte sjøkreps, villreker og sepiablekksprut. Dette er scampi, Nephrops Norvegicus, små sådanne. Søk på scampi for eksempel, da finner du «hvemsomhelst»-innlagt bevisst feilinformasjon om Nephrops Norvegicus, som altså er scampi, eller norsk sjøkreps som vi sier
Svinekjøtt og scampi passer godt sammen. Stek kjøtt i omganger, skrell og stek scampi til den skifter farge (går kjapt)(marinerer du scampi skreller du dem før marinering)Legg alt i en skål, stek grønnsakene i to omganger til de er gylne
legg scampien i marinaden å la den marinere noen timer. 4 dl kokos melk 1/2 lime (saften) 2 ss fish saus 1 fedd hvitløk 2 store champignonger 1 ss karripasta 1 vårløk 1/2 chilli 2 cm ingefær 2 ss korriander 1 ss kylling fond 2 dl vann 1 gulrot ( revet) 1 ta sambal oelek litt estragon og spisskummen så mye scampi du selv vill, jeg brukte ca 500g. deretter har du i scampien sammen med marinaden å lar den koke ca 5 min til
Dette er enkel og nydelig mat, ikke altfor dyrt, og med chili-og hvitløksmarinertescampi til, så blir retten helt topp, og absolutt i kjærestemats ånd – i kjærlighetens tegn…