Mat oppskrifter jamie oliver oppskrifter

Jamies amerikanske drøm -  velvet cupcakes!

Jamies amerikanske drøm - velvet cupcakes!

Til 5 store cupcakes eller 12 små50 g smør150 g sukker1 egg fra frittgående høner (lært av JamieOliver)1 ts økologisk vaniljeekstrakt1,25 dl melk- og fløteblanding150 g mel2 ts bakepulver2 ss god kakaoKremosttopping50 g smør100 g melis150 g kremost1/2 ts vaniljeekstrakt(1 økologisk sitron revet skall og saften)Forvarm ovnen til 180 grader. JamieOliver bruker 1/2 ts natron, 1 1/2 ts hvitvinseddik og 1,25 dl  surmelk i stedet for bakepulver og melkeblanding
Skikkelig frokosthelt – Granolapulver

Skikkelig frokosthelt – Granolapulver

Oppskriften er en justert oppskrift av en jeg har funnet hos JamieOliver. Denne lager vi masse av, for å ha stående til når det skal være raskt og sunt om morgenen
FRITERT FISK - fish & chips

FRITERT FISK - fish & chips

Fritert fisk er kjempegodt På bildet over, ser du "fish and chips", engelsk gatemat som tradisjonelt lages av hysefileter, men du kan bruke sei, torsk eller brasme også
Kylling tikka masala

Kylling tikka masala

Ikke bare matlagingen hans men også hans engasjement når det kommer til å bedre matkunnskapen hos våre unge håpefulle
Langtidsstekt mørbrad (8 timer på 50°C) med ostepoteter og peppersaus ♫

Langtidsstekt mørbrad (8 timer på 50°C) med ostepoteter og peppersaus ♫

Sous-vide er en måte å tilberede mat, der maten vakuumpakkes og varmebehandles i emballasjen. Leste meg til når man pakker kjøttet inn i plast/Gladpack, så får ikke kjøttet høyere temperatur enn det ovnen står på, ifølge den britiske kokken - JamieOliver, tviler ikke på at det er riktig
Ovnsstekte poteter

Ovnsstekte poteter

De passer til nær sagt all mat og spesielt til kjøttmat. Det var JamieOliver som jeg først så lagde de, og etter det har jeg vært hekta
Hvit fisk med tomatsalsa og tahinisaus

Hvit fisk med tomatsalsa og tahinisaus

Hvis du har kjøpt hel havabbor og lurer på hvordan du skal få gjort de om til fileter er denne videoen med JamieOliver veldig god
Indisk yoghurtmarinert kylling

Indisk yoghurtmarinert kylling

Jeg abonnerer også på Donna Hay Magazine digitalt, og disse to matmagasinene har masse gode og freshe oppskrifter og anbefales til alle matelskere

HVA HELLSTRØM OG JEG HAR TIL FELLES

Mitt kosthold blir helhetlig først når jeg kan hente det beste av det beste fra alle matverdener, nemlig Hellstrøms gode, enkle og sunne (ja kjernesunne) middagsretter, og blant annet Superdamene i Supernatures tips og kunnskap på hvordan implentere naturlig mat med fullspekket næring i mitt daglige kostholdet, og så finner jeg noe i Sofie Hexebergs lavkarbo- trend, noe (mye) innen rawfood, noe fra JamieOliver, osv
Chicken piri piri med søtpotet-fries og aioli

Chicken piri piri med søtpotet-fries og aioli

Originaloppskriften fant jeg hos matmogulenJamieOliver. Legg rødløk, hvitløksfedd, også de med skall, hele tomater og chili på et stekebrett under grillen i ovnen
Hjemmelaget yoghurt

Hjemmelaget yoghurt

Jeg husker jeg var veldig fascinert da jeg så JamieOliver gjøre dette for mange år siden. Jeg spiser stadig yoghurt naturell med hjemmelaget granola til frokost
Blomkålgrateng (med noen spredte brokkoli)

Blomkålgrateng (med noen spredte brokkoli)

Kanonmat dette. Denne retten er inspirert av noe jeg så på et av programmene til JamieOliver en gang. april 2016 by EinarNilsen in Endelig helg, Kjapp mat, Sunn mat
Havregrøt-prosjektet

Havregrøt-prosjektet

Denne grøten er poppis på matbloggernes sider, og baserer seg enkelt og greit på at man blander grøten kvelden før og setter den i kjøleslapet over natten