Matjessild oppskrifter

Sild og poteter med øl og nubbe.

Svenskenes matjessild er mildere i smaken enn den hollandske men har mer kryddersmak. St. Hans er vel ikke det som feires mest her hjemme lenger
Sildesalat

Sildesalat

300 g fileter av speket matjessild. Kok opp sukker, eddik og vann. Og avkjøl. Kok løken i et par minutter i saltet vann og avskjøl løken i eddikvannet
Mangosild med meining

Mangosild med meining

Til og med matjessild-tradisjonen er skapt utanfor landegrensene. Men uansett om du vel å bruke den krydra og litt søtare svenske matjessilda, eller går for den meir smaksrike nederlandske eller tyske varianten, er altså vår heimlege produksjon basert på våre naboland si kulturhistorie
Sushi med svenske råvarer

Sushi med svenske råvarer

matjessild. Sushiris. Varm forsiktig riseddik, sukker og salt under omrøring til sukker og salt har løst seg opp
Gjørs med midtsommersmaker

Gjørs med midtsommersmaker

Hakk matjessild, løk, dill og fileter sitronen. Server gjørsen med nykokte poteter og et par gode skjeer av matjessildblandingen

10 nordiske retter man må prøve før man dør.

Matjessild. Bitten i Lundbua. Foto. Arve Lund. Det finnes en rekke nordiske retter man må smake før man dør. Rent faktisk mener jeg at det er et minimum når man er et dannet menneske

Bremer Labskaus

Med Matjessild, speilegg, stekt flesk, fresa kjøtt, sylteagurk, rødbeter og et sinnesykt godt brød. En matjessild filet eller en marinert sildefilet

Matjessild med rømme

Smør fire aluminiumsfolieark midt på. Skjær potetene i skiver og legg dem midt på arket. Legg 1 1/2-2 matjesfileter på potetene

Matjessild i folie

Tørk de utvannede filetene godt og legg dem på hvert sitt ganske store stykke aluminiumsfolie. Fordel de hakkede eggene og klippet gressløk på de 4 porsjonene

Lompe med matjessild

Legg en matjessild i en potetlefse. matjessild, doble fileter. Grovhakk løk og rødbeter. Dryss løk og rødbeter over, og avslutt med å ha en spiseskje rømme i hver lompe

Sushi med matjessild

matjessildfilet. matjessildfilet. Kok ris slik framgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisning på pakken

Matjesillretten i 2012 versjon

 I mai er det tradisjon for meg og familien og spise Svensk matjessild. Denne retten er en ny variant av en silderett som har følgt meg lenge og som jeg elsker

Matjestartar med eple

Bland matjessild, løk, eple, crème fraîche, og finhakket dill. matjessild, doble fileter. Hakk matjesfiletene grovt, finhakk løk, og skrell og skjær eple i små terninger

Sushiopplevelser hos Lille Asia

Jeg ble nemlig invitert på sushikurs og lunsj hos Lille Asia, der vi skulle få smake på Matjessild som Nores Sjømatråd og Godfisk nå promoterer, vi skulle få lage oss litt enkel sushi (jeg lagde maki, det liker jeg best) og til slutt ble vi invitert på nyyydelig lunsj med deilig fusionsushi