Spesielt med Matprat sin nye tv-reklame. Dessverre får vi ikke tak i slikt i Norge. Noen papadam. Teamet «street food» har blitt veldig populært den siste tiden
Sommeren er over og jeg vil avslutte med litt matprat fra Roma. Dersom noen ville ønske reisetips med små barn i høy varme kan vi gledelig stille med dette, men nå holder jeg meg til maten
I februar fikk jeg skrevet litt, men det ble mye tips og triks og lite matprat. FacebookInstagramGoogle+Twitter Neste år skal jeg også prøve litt på noen filmer som vil bli å finne på matlidenskap
Det ble hyggelig matprat om fisk og skalldyr, og jeg kunne fortelle at jeg fisker makrell, krabber, blåskjell og torsk, at Oslofjorden er invadert av stillehavsøster, og at jeg synes frosne Grønlandsreker dessverre er bedre enn de små rekene jeg fikk til forrett
Denne oppskriften fant jeg på matprat. Lag den som små forretter eller som middag som vi gjorde. Oppskrift til 2 middagsporsjoner eller 6 forretter. 100 g norvegia. 100 g norvegia
Noen av hovedråvarene har vært planlagt litt over tid, mens andre har kommet mer tilfeldig til. Twin Islands, Sauvignon Blanc,2011, New ZealandHovedrett. Giordano, Primitivio di Manduria, 2009Dessert
Vi endte derfor opp med Matprat sin klementinsaus, men vi valgte å droppe mandlene. Vi kom litt sent i gang noe som gjorde at vi inntok siste rett over tolv på natta, men hva gjør vel det på en fredagskveld
Til 4 (som forrett)4 søtpoteter i biter1/2 sellerirot i biter1 hvitløksfeddca 1 l kyllingkraft, eller fond + vannsalt og peppernoen dråper tabascosausca 1 ss frisk timian3 ss smørSaft av ca 1/4 sitronLitt creme fraicheKok grønnsakene møre i kyllingkraft. ca 1 l kyllingkraft, eller fond + vannsalt og peppernoen dråper tabascosaus
På matprat finner du oppskriften på resten av forretten. . GODT NYTTÅR. Starter 2013 med oppskriften på baguetttene som vi serverte til forretten på nyttårsaften, langhevede og luftige baguetter som ble kjempegode
Dette er en fin, lett sommerrett. Vietnamesisk denne også. Du trenger til forrett til 4 personer. 2 rødspettefiletermelsalt og pepperolje8 store salatblader16 mynteblader1 grønt, syrlig eple2 tomater30 gram bønnespirer2 vårløkDipsaften av 1 lime2 ss vietnamesisk fiskesaus2 ss soyasaus1 ss honningVask alle grønnsakene, og rist av vannet
Du trenger til 2 personer eller 4 som forrett/smårett/ del av tapasbord. 4 skiver kalkunfilet (totalt 300 gram)salt og pepper4 ts snøfrisk ost(naturell)2 ts hakket soltørket tomat2 ss hakket basilikum2ts hakket/revet spekeskinkeStrø på salt og pepper på kalkunskiveneSmør skivene med Snøfriskost