Danskene spiser gjerne stekt and, gås eller svin til julemiddagen. And er dansk julemat. Og and er nydelig mat i førjulstiden, eller juledagene og også til nyttår
Når du har stekt andebrystene, ha løken i den varme pannen med litt av andefettet. Kjøttet til en vaktel, kylling, gås, and, rype eller fasan er så ulikt, og så nydelig på hver sine måter
eks medisterkaker, stekt sild m. Server surkålen til fete steker som skinke, ribbe, gås og and. I dag har jeg kokt surkål og vil fortelle dere at det er veldig lettvint og lage selv
Da er det bare å servere og kose deg med den fine smaken som blir i stekt klippfisk. Fårekål er allerede nevnt, lutefisk, kjøtt av vilt, gås og and, sist men ikke minst, bacalao
Før de ble stekt, kvernet vi over litt pepper, og valset dem i finhakket salvie og rosmarin. Brødskiven er grillett på grillpannen, og filetene er stekt sammen med noen valnøtter
Legg gåsevingene i langpannen og stek dem i ca 50 min. 2 vinger av gås. Legg bønnene i bløt natten over. Kok dem møre ved svak varme i vann tilsatt salt og pepper
Tørk gåsen godt og fyll den med terninger av loffen og to skrelte epler. Hakk gåsens innmat sammen med skinken, eller kjør det en gang gjennom kjøttkvern
Er dessuten god på stekt kylling, i ulike kjøttgryter og i bearnaisesause. Salvie har i mange århundre blitt brukt til fetere kjøtt som flesk, and og gås