Matprat.no stekt gås oppskrifter

Andelår med brenneslepesto

Andelår med brenneslepesto

Idag har vi laget brenneslepesto til stekt andelår, og servert det med kokte poteter, olivenolje og en hvitløks og hasselnøttsaus
Julemat med dansk vri

Julemat med dansk vri

Danskene spiser gjerne stekt and, gås eller svin til julemiddagen. And er dansk julemat. Og and er nydelig mat i førjulstiden, eller juledagene og også til nyttår

Lettsprengt gås

For deg som liker kokt kjøtt bedre enn stekt. Lettsprengt gås er en gammel rett, som man brukte i Henriette Schønberg Erkens tid
Tid for Mortensgås igjen!

Tid for Mortensgås igjen!

Det vanlige på Mortensdagen er fylt, stektgås servert med en god saus, poteter og hjemmelaget rødkål
And med portvin, honning, ingefær og chili

And med portvin, honning, ingefær og chili

Når du har stekt andebrystene, ha løken i den varme pannen med litt av andefettet. Kjøttet til en vaktel, kylling, gås, and, rype eller fasan er så ulikt, og så nydelig på hver sine måter
Palminas and.

Palminas and.

Joda, andebryst er populært, men ofte litt for lite stekt dersom du kjøper den ute. And og gås er alt for lite brukt hos oss
Hjemmelaget Surkål.

Hjemmelaget Surkål.

eks medisterkaker, stekt sild m. Server surkålen til fete steker som skinke, ribbe, gås og and. I dag har jeg kokt surkål og vil fortelle dere at det er veldig lettvint og lage selv

CoconutPancakes sent from heaven!

Det var en gang ei kone som hadde sju sultne unger, og dem stekte hun pannekaker til. Da den hadde trillet en lang, lang stund, møtte den en gås
HØSTENS FØRSTE KLIPPFISKMÅLTID

HØSTENS FØRSTE KLIPPFISKMÅLTID

Da er det bare å servere og kose deg med den fine smaken som blir i stekt klippfisk. Fårekål er allerede nevnt, lutefisk, kjøtt av vilt, gås og and, sist men ikke minst, bacalao
Rilettes de lapin

Rilettes de lapin

Før de ble stekt, kvernet vi over litt pepper, og valset dem i finhakket salvie og rosmarin. Brødskiven er grillett på grillpannen, og filetene er stekt sammen med noen valnøtter

Stekt gås med kastanjer

Tin dypfryst gås. Gni gåsen ut- og innvendig med sitron, salt og pepper. Fyll farsen i gåsen, sy den sammen ved hals og gump

Stekt gås med bønner

Legg gåsevingene i langpannen og stek dem i ca 50 min. 2 vinger av gås. Legg bønnene i bløt natten over. Kok dem møre ved svak varme i vann tilsatt salt og pepper

Stekt gås

Tørk gåsen godt og fyll den med terninger av loffen og to skrelte epler. Hakk gåsens innmat sammen med skinken, eller kjør det en gang gjennom kjøttkvern

Bresert gås

Server med stekt sopp, rosenkål og kokte poteter. Start med å beine ut gåsebrystet slik at filetene henger sammen over brystbeinet

Litt mer om krydder

Er dessuten god på stekt kylling, i ulike kjøttgryter og i bearnaisesause. Salvie har i mange århundre blitt brukt til fetere kjøtt som flesk, and og gås

Krydder og Marinader

I India er det også en viktig ingrediens i mange grytestekte kjøttretter. Rotfrukter, pikkels, epler, brød, nudler, svin, gås, and