Forrige uke ble det med en kilo grønneerter hjem. I vår ble det for eksempel pasta med yoghurt og erter, i forrige uke stekt squash og ertermed labneh og za’atar
) Kok opp rikelig med vann i en kjele. Riktig nok, jeg deler de grønne bønnene i to på langs. Bland ertene, bønnene, fetaen, mynten, hvitløken, olivenoljen, sitronsaften, en klype salt og godt med pepper i en passende bolle
I Norge er vi vant til litt søt smak på ertene og de er gjerne dampede med litt smør på. Når frøene freser, tilsett erter, ingefær, gurkemeie og chiliringer
Dersom du bruker ferske grønneerter, blansjer de i godt med kokende vann i ett minutt. Jeg liker å holde det rent og enkelt om dagen, og den kom helt til sin rett i denne enkle kombinasjonen mederter og en klatt labneh jeg hadde stående
Kok opp og kjør suppen helt glatt med en stavmikser. Kok opp igjen og tilsett kremfløte, mere buljong hvis suppen er for tykk og smak til med salt, lime og krydder
Kikertermed gulrot og grønne bladgrønnsaker. Der fant jeg både en lekker squashrett og en litt mer solid rett medkikerter, som den ekte vegetarianeren kunne ha som hovedrett