Norske nasjonalretter oppskrifter

Norske mattradisjoner?

Frem til midten av forrige århundre var alle de tre nordnorske fylkene en landsdel, nemlig Hålogaland
Norges nasjonalrett, og sånn...

Norges nasjonalrett, og sånn...

Den er hvertfall å finne på flere tusen norske middagsbord flere ganger i uken. Hva er egentlig Norges nasjonalrett

Kjøttkaker i brun saus

Norske matoppskrifter med sine lange tradisjoner er viktig å bevare. Kjøttkaker i brun saus toppet med finhakket bladpersille
Taco, Taco, Taco...

Taco, Taco, Taco...

Siden taco vel snart er den nye norske nasjonalretten, synes jeg det er for ille at de fleste går glipp av hvordan det EGENTLIG kan smake
Kjøttkaker med brun saus og ertestuing

Kjøttkaker med brun saus og ertestuing

Kjøttkaker er en velkjent klassiker i de norske hjem, som jeg tror de fleste har ett forhold til. Den har lenge kommet på en knepen andreplass i avstemmingen om Norges nasjonalrett, rett etter fårikålen, som faktisk har sin egen dag som feires siste torsdag i september
Oppskrift på “beerbattered” Fish and Chips

Oppskrift på “beerbattered” Fish and Chips

Jeg husker fortsatt hvordan avispapir full av fish and chips fra den lokale take-away sjappa ble brettet ut på stuebordet, og min vertsfar kommer nok aldri over det øyeblikket da deres nye, norske familiemedlem etterlyste bestikk…
Grillede lammekoteletter med fullkornsris og frisk salat

Grillede lammekoteletter med fullkornsris og frisk salat

Så klart finnes det mye norsk tradisjon når det kommer til sauekjøtt, ikke bare er sauekjøtt en del av den norske nasjonalretten Fårikål, men Norge har også en lang tradisjon for å produsere lammekjøtt av høy kvalitet

HISTORIE I HVER BIT

Norske Digitale Kilder. Fra 1900 årenes norske enkelhet til våre dagers flerkulturelle cross-over. Silda, noe av det norskeste vi har, og de fattiges venn, kom og gikk fra norskekysten inntil 1904, da Grethe Haslund skrev i sin kokebok. Norske leger fikk i 1907 beskjed om å lære oss å benytte grønnsaker
Tacokake ♫

Tacokake ♫

Norges nye nasjonalrett - TACO, har nesten hver fredag i over 20 år stått på bordet i mange norske hjem
Æbleflæsk og rygeost – Fynsk tradisjonsmat

Æbleflæsk og rygeost – Fynsk tradisjonsmat

Delegasjonen møtte norske matbloggere, presse og turoperatører, med…. Bent fra Statholdergaarden, Maja fra Summerbird og Per fra Falsled Kro representerer det beste av økologisk dansk gastronomi
En litt anerledes fredagspizza

En litt anerledes fredagspizza

Middagsplanene hos de fleste nordmenn består i dag av den nye norske nasjonalretten Taco eller hjemmelaget pizza
Ferieminner fra Spania

Ferieminner fra Spania

Bordet var dekket til sommerlig fest, selv om vi straks beveger oss inn i det norske høstmørket. Høstens første festmiddag i Mat- og Vinklubben Smak bar preg av sommer, sol og ferie til sydlandske strøk, nærmere bestemt den nordlige del av Spania
Våre Asian Market Favoritter

Våre Asian Market Favoritter

Her kan du gjøre kupp i forhold til norske nudler, både om du skal ha de med smak og om du skal ha de som er tilbehør i retter