Gni inn oksesteken med salt og pepper og legg den i en ildfast form. 1 surret oksestek (vår var i overkant av 1 kilo). 1 surret oksestek (vår var i overkant av 1 kilo)
For å variere litt tilsetter jeg litt asiatisk krydderblanding og asiatisk saus og asiatiske grønnsaker og da har man virkelig noe god mat på gang altså
Smaken på kjøttet og kraften blir også bedre da smakstilsetningene (krydder og grønnsaker), løser seg opp i kraften og får bedre kontakt med kjøttet enn hvis den bare ligger nederst i en ovnspanne og tørker ut
Oksestek med fløtegratinerte poteter, stekte grønnsaker og portvinsaus ♪. En klassisk oksestek er fremdeles ønsket til søndagsmiddag og som selskapsmiddag hos mange
Denne oppskriften er inspirert av mesterverket Modernist Cusine at Home. Oksestek har blitt servert titt og ofte i heimen vår, men Sviddå har utrolig nok ikke fått sjansen til å prøve seg på surret oksestek
Server portersteken sammen med stekte eller kokte poteter, grønnsaker og den gode sausen. Disse oppskriftene kan man også bruke i denne nye utgaven av Crock-Pot
Noen vil spise dette varmt med saus, poteter og grønnsaker, mens noen vil ha det til pålegg. Jeg måtte lete fram et par oppskrifter fra andre for å se hva de hadde gjort