Oksestek og brun saus oppskrifter

Langtidsstekt OKSESTEK (65 °C) med godt tilbehør !

Langtidsstekt OKSESTEK (65 °C) med godt tilbehør !

Brunoksesteken i en varm stekesmør i en blanding av olje og smør, tilsett gjerne frisk timian. Jeg serverte oksesteken med perfekt kokte mandelpoteter, pannestekte gulrøtter, butterdeig med soppstuing ogpeppersaus med grønn pepper ✿
Hvor ble oksesteken av?

Hvor ble oksesteken av?

Tilsett mel og fres det sammen med smøret til oppbakningen er brun. Steken gjør seg selv i ovnen, og den kraften i gryta gir basis for en himmelsk saus
Det evige "maset" om mat...

Det evige "maset" om mat...

Søndag - Skinkestek eller Oksestek med egen saus, grønnsaker og potet. Torsdag - Kylling tandoori eller Kylling og ris med saus
KALD MAT "NÅR SOMMARDAGEN LIGG UTOVER LANDET"

KALD MAT "NÅR SOMMARDAGEN LIGG UTOVER LANDET"

Margarinen skal bruse og være på vei til å bli brun, da er det varmt nok. Noen vil spise dette varmt med saus, poteter og grønnsaker, mens noen vil ha det til pålegg
Klassisk oksestek med brun saus

Klassisk oksestek med brun saus

Gni oksesteken inn med et av hvitløksfeddene, litt salt og pepper. Smak til sausen med salt, pepper, soyasausog noen dråper tabasco
«Julekrydret» oksestek

«Julekrydret» oksestek

andre grønnsaker ogbrunsaus. Bland like mengder smør og olje i en stekepanne, varm opp det til høy middels varme ogbrun kjøttet godt på begge sider etter å ha gnidd det med salt og pepper

Oksestek stekt i gryte

Legg kjøttet i ogbrun det på alle sider. Server steken med saus, kokte eller stekte poteter, kokte grønnsaker, stekt løk og bladsalat, tyttebærsyltetøy eller ripsgelè og pickles

Brun lapskaus

Tilsett til slutt oksestek. Brunsausog litt vann tilsettes gulrøtter og løk som kokes til de er halvkokte

Oksestek i gresskarsaus

Rens gresskaret og skjær det i terninger. Brun den godt på alle sider. Tilsett oksesteken i den samme kjelen

Helstekt ytrefilet

Saus som til oksestek. Små løk brunes i stekepannen og steke i langpannen sammen med kjøttet hele tiden