Saftig, mør oksestek med saus og poteter. Jeg kunne klart meg lenge med bare kjøttet, men tilsetter du perfekte poteter og en digg saus (og kanskje til og med litt grønt i et lite hjørne av tallerkenen) så trenger man nesten ikke noe mer i livet
For å variere litt tilsetter jeg litt asiatisk krydderblanding og asiatisk saus og asiatiske grønnsaker og da har man virkelig noe god mat på gang altså
Oksestek med fløtegratinerte poteter, stekte grønnsaker og portvinsaus ♪. En klassisk oksestek er fremdeles ønsket til søndagsmiddag og som selskapsmiddag hos mange
nemlig kremsprøyta som jeg nevnte tidligere i saken om oksestek og eplebrus. Forretten gjestene fikk denne gangen besto nærmere bestemt av stekt steinbit, kokos- og korianderskum i sylindere av sprøstekt serranoskinke, og nordmørstang med lime og soyasaus
Stekekraften blir det kjempegod saus av. Saus *. Sil kraften og lag sausen. Server portersteken sammen med stekte eller kokte poteter, grønnsaker og den gode sausen
) Eller hva med en oksestek surret i Barolo, nok en av de tre B-er. Bruk dette som saus, og server steken i litt tykke skiver, poteter med et par smørklatter over, og en bolle god salat, eller din favorittgrønnsak
Noen vil spise dette varmt med saus, poteter og grønnsaker, mens noen vil ha det til pålegg. Går termometeret opp til 75-80℃ er kjøttet blitt grått innvendig og du har fått oksestek, som er noe annet
Når oksesteken er ferdig skal kraften brukes til saus, la steken hvile i mellomtiden. Gni oksesteken inn med et av hvitløksfeddene, litt salt og pepper