Olhone oppskrifter

Humlesil, ølhøne og ølboller

I Norge har ølbrygging lange tradisjoner, og det var i perioder påbudt på alle gårder å brygge øl. Vi vet jo ikke om Oselia brygget øl, men helt fra middelalderen og langt inn i moderne tid var øl den vanligste drikken ved matbordet, og Familien Eydes hjem var nok intet unntak
Ølhøne

Ølhøne

Dette er litt god-tid-mat. Jeg bruker hel kylling i denne retten. Det går an å dele opp kyllingen for å spare steketid
Ølhøne på grillen

Ølhøne på grillen

Å grille med en gassgrill er ikke grilling. Grilling skal ta lang tid og planlegges i god tid. Deilig lukt av brent kull og tennvæske skal fremheve den riktige smaken i råvarene, og selve grilling bør selvfølgelig gjøres av et ordentlig mannfolk

Kylling på grilltoppen

Vi som fora opp på sped, halvtørr grillkylling på 70-talet, får eit sjokk når vi møter den amerikanske storebroren – grilla og dampa på toppen av ein avskåren ølboks