1 kg svinekjøtt (flatbiff, svinenakke eller tilsvarende)2 ss olje3 ts salt og pepper2 løk2 rød chili2 fedd hvitløk1 boks tomater5 dl kyllingbuljong3 ts kinesisk krydderblanding eller en miks av - stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og pepper. Har du en jerngryte kan du også tilberede gryteretten ved å sette den i ovnen på 180 grader. 0 1 kg svinekjøtt
Her får dere en grunnoppskrift på smaksrik brun saus, og ulike varianter under. Eller du kan ha den i gryta neste gang du lager lapskaus eller gryterett
Fargerik, sunn og velduftende gryterett med kikerter, ris og paprika. Nydelig som den er men også kjempegod sammen med kylling, svinekjøtt eller spicy chorizopølse
Slik gjør du Stek svinekjøttet til det er brunt og fint og gjennomstekt i en dyp panne eventuelt gryte om du ikke har dyp panne Tilsett så hakket løk og paprika og la surre to minutter sammen med kjøttet Tilsett krydderet og rør det inn Ha i kraft og fløte, bland godt Tilsett pasta penne og la det småkoke til pastaen er gjennomkokt og kraft og fløte har blitt redusert, som regel 5 minutter lengre enn vanlig koketid på pasta penne (rundt 15 minutter)
Det er jo en gryterett. Bruker du storfekjøtt eller rått svinekjøtt, kan du lage brun lapskaus. Men i mine øyne, og i min smaksgane, er det et par ting som må være oppi denne gryteretten
Vi spiser koteletter ganske ofte hjemme hos oss, enten jeg steker de som de er i panna, steker de møre flere timer i ovnen eller kuttet opp i strimler til wok og gryteretter… Har du tid så blir de utrolig gode om du steker de i ovnen med lokk på i litt smør, vann og krydder på svak varme over flere timer
Oppskriften er ikke min egen, men den er laget av en dame som heter Roxanne Chan fra Albany, CA. chili, coconutmilk light, eksotisk gryte, fargerik gryte, gryte, gryte med kokkosmelk, gryte med søtpotet, gryterett, hvitløk, ingefær, kokkosmelk, langtidskokt gryte, mais, mango, mørt kjøtt, papaya, paprika, pulled pork, ris, salsa, salsa verde, søtpotet, slowcooker, slowcooker recipes, svarte bønner, svinekjøtt, svinekjøtt i gryte, svinenakke, varm mat