Aspargessuppe. Delikat hvit asparges med rustikk chorizo og aromatisk olje. Hvit asparges omtales som det hvite gullet og den må ikke kokes for lite for da blir smaken bitter, men heller ikke for mye kokt for da blir de vasne - her gjelder den å finne den gyldne middelvei
Hvitaspargessuppe lages av den hvite aspargesen og har en helt annen smak. Den hvite er luksusutgaven ettersom den høstes i løpet av et par måneder om våren og spises helst da
Hakk løken og det hvite av purren - stek dette i en kjele sammen med litt oljeTilsett kraft og la det småkoke til blomkålen er mørFjern ca halvparten av blomkålbukettene og kjør resten av suppen med en stavmikser til den er glattVarm opp suppen igjen og tilsett gjerne litt fløte eller crème fraiche for en fyldigere suppe - smak til med salt og pepperSkjær spekeskinken i strimler og stek de i en panneFordel blomkålbukettene i suppeskåler og hell over suppe - topp med spekeskinke, brødkrutonger og rasper parmesan
Aspargessuppe med sprøstekte baconbiter. Skill eggeplommer og eggehviter på 3 egg. Rasp skallet på 1 sitron, men pass på at du ikke får med det hvite, for det gir en bitter smak
Asparges med hvitløksmuler. Aspargessuppe. 250 gr smør3 eggeplomme1-2 ss sitronsaft1 ts hvitvinsvinagerSalt og cayennepepperBladpersille. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannetPisk eggene kraftig sammen med noen dråper vann - pisk til blandingen tyknerHa i litt og litt av det smøret og pisk godtSmak til med sitronsaft, hvitvinsvinager, cayennepepper og saltPass på at sausen ikke koker - kun varmes forsiktigKnekk av den nederste delen av aspargesen og skrell forsiktig det ytterste laget med en potetskrellerBruk en romslig kasserolle eller panne og kok opp litt vann - tilsett 1 ss smør samt 1 ts sukker og litt sitronsaftHa i aspargesen og la det koke på svak varme i ca fem minutter (hvit asparges kokes noe lenger enn grønn). 1 ts hvitvin
Knekk av nederste del av aspargesen - del tomatene i to - finhakk hvitløk. Aspargessuppe. Pensle pizzaene med olivenolje og fordel asparges, finhakket hvitløk, tomater og smuldret fetaost