Siden Åse er veldig glad i eksotisk mat og helst sjømat ble det holdt hovedfokus på det. Når man skal planlegge Tapas er det lurt å finne råvarer som kan brukes i flere av rettene, og i denne retten brukte vi bacon og tørrfisk som vi også var ingredienser i andre retter
Grilla tørrfisk hører Nord Norge til- selv om jeg har blitt servert det på Sicilia også. Så setter vi på den gamle plata med Pussycats og stykker fileten i porsjonstørrelser
Man får i dag også kjøpt ferdig utvannettørrfisk. De siste årene er tørrfisk også blitt mer vanlig som middagsmat, og selges på mange restauranter som delikatesse
Dersom du har egen tørrfisk er det utvanningstips lenger ned på innlegget. Du kan enten steke den rett på grillen eller ha den under grillelementet på stekeovnen
Rist heller litt på kjelen underveis. Norsk tørrfisk reddet en liten italiensk landsby fra sultedøden Last ned Slow Food’s PDF om Klippfisk fra Kristiansund
( Utvannet klippfisk trenger. 600 g torskefilet eller utvannet klippfisk eller tørrfisk. Legg torskefilet delt i porsjonsbiter i et ildfast fat , dryss med litt salt
En teori går ut på at lutefisken oppstod etter en brann i et tørrfisklager i Lofoten. Nordmenn og svensker derimot, har fortært retten i århundrer, og man er rett og slett ikke helt sikker på når den første lutefisken ble servert