Du kan gjerne bruke samme fremgangsmåte med all annen fisk, foruten om lettsaltet fisk. Den nøytrale torskefileten går godt sammen med det meste av tilbehør så jeg valgte å bruke pesto med en frisk smak av basilikum, toppe med salt bacon og bakes i ovnen med poteter og asparges
Ovnsbakttorsk med paprikasmør, blomkålstappe og brokkoli. Jeg tenkte å dele ei oppskrift som jeg bruker mye, og som er inspirert av en torskerett på Trines matblogg
Som tilbehør valgte jeg gulrøtter og purreløk som jeg har skåret i strimler og kokt så vidt møre i lettsaltet vann, samt poteter stekt i smør på stekepannen, men her kan du velge kokte poteter eller potetmos
Sammen med fisken så hadde vi ovnsbakte amadinepoteter,stekte fennikelskiver og litt beurre blanc. Fennikelen deles i skiver på langs og kokes møre i lettsaltet vann, tørkes og stekes på begge sider i klaret smør
Rens og del brokkoli i buketter og kok i lettsaltet vann. Ca 900 g filet av hvit fisk for eksempel torsk/ skrei, sei eller flyndrefilter ( laks og ørret kan også brukes) Jeg valgte torskefilet ( sesong vare)
Idag fikk vi litt krabber og torsk som vi spiste til lunsj. Etter skjellene så ovnsbakte vi lettsaltettorsk på 200 grader, 10 minutter og lagde en mousselinesaus med finhakket trøffel