Pastinakk er en av mine favorittgrønnsaker. Jeg hadde kjøpt inn en hel haug til å lage noe av det beste jeg vet, nemlig pastinakkpuré som vi skulle hatt til lammesteken på påskeaften
Blandingsforholdet mellom sellerirot og pastinakk kan du variere etter smak og behag. 600 gram sellerirot (1/2 middels stor rot)100 gram pastinakk (eller mer)4-5 desiliter kjøttkraft (eller buljonterning + vann)4 hele laubærblader10 pepperkorn2 teskjeer hel spisskummin (eller 1 teskje malt)Slik gjør du det. 100 gram pastinakk
1 pastinakk i biter. 1 pastinakk i biter. Torsk bakt i ovn er noe av det beste jeg vet, fisken blir saftig og velsmakende, ingen fiskekasserolle, ingen fiskelukt og fisken blir helt perfekt "kokt"
gulrot, rødbete, gulbete, chioggiabete, pastinakk, sellerirot, kålrot/kålrabi, pepperrot. Jeg har blitt veldig glad i ovnsbakte retter som dette, hvor du har alt mulig godt i samme form og baker det i ovnen
Men alt av rotgrønnsaker kan brukes, så som poteter, pastinakk, persillerot osv. Jeg hadde også tilfeldigvis et lass med rotgrønnsaker liggende, så jeg bestemte meg enkelt og greit for å lage ovnsbakte grønnsaker
Pastinakkpurè. pastinakk. Pastinakkpurè er jo ekstremt godt. Skrell pastinakken, del opp i biter, og kok i vann med litt salt til den er så mør at den lett kan moses
Kutt gulrot og pastinakk i skiver. Ha i gresskar, grønnkål, gulrot, sellerirot og pastinakk. 1 pastinakk. 1 pastinakk 1,5 dl hermetiserte kikerter, linser eller bønner
1/2 pastinakk. 1/2 sellerirot 1/2 pastinakk 3 middels store gulrøtter. Posted by Torill Anita. Tweet. Høsten altså – det er en fantastisk årstid for oss som elsker god mat