På fond oppskrifter

Ovnsbakt kyllingfilet med grønnsaker !

Ovnsbakt kyllingfilet med grønnsaker !

Tenk litt steke/koketid når du skjærer opp grønnsakene. Kok opp/løs opp buljongbuljong/fond. Krydre kyllingfiletene med kyllingkrydder og legg dem grønnsakene
Viltgryte med elg

Viltgryte med elg

Jeg kjøpte noe flytende «le fond»-greier Ultra og det funket fint. jakt etter norske klassikere – prøv disse oppskriftene
Kjøttkaker i brun saus med makaronistuing

Kjøttkaker i brun saus med makaronistuing

Jeg brukte Amadine poteter, det er små kokefaste poteter, som kan spises med skallet . Du trenger ikke koke kjøttkraft av bein og rester, fond fungerer også helt greit -og er ett
Viltgryte

Viltgryte

Resultatet blir en smakfull middag som er vel verd å vente , og dersom du lager nok har du middag i to dager
BIFF CHOP SUEY med ris ☼

BIFF CHOP SUEY med ris ☼

4 dl vann + 1 beger fond "Du Chef". Nyhet Vinmonopolet September 2014. 4 dl vann + 1 beger fond "Du Chef"
Meksikansk kyllinggryte

Meksikansk kyllinggryte

Jeg hadde lyst noe nytt. Tilsett så øvrige ingredienser som sitronsaft, krydder, fond og stevia. Hakk opp kyllingfilet i terninger og brun raskt i litt smør stekepanne
Oksegryte i ovn med kantareller

Oksegryte i ovn med kantareller

Dette er den perfekte søndagsmiddag en hustrig høstdag enten du skal lage middag til to eller mange, for når du først har fått alle ingrediensene i gryten, lager den seg selv i stekeovnen
Lammecarré med rødvinssaus

Lammecarré med rødvinssaus

Eller tvert om - la den stå for lenge, fordi man blir lei av å passe , lar den stå uten oppsyn og plutselig er det meste er kokt bort
Fylt kalkun med tradisjonelt tilbehør

Fylt kalkun med tradisjonelt tilbehør

Om du skal lage høsttakkefest á la thanksgiving, eller skal ha kalkun til selskap eller nyttårsaften så er det viktig å ha det rette tilbehøret
Kinesisk pepperbiff a'la Edel !

Kinesisk pepperbiff a'la Edel !

Vend litt kjøttet ett par ganger under marineringen. Rør ut maisenna i litt av kjøttkraften/vann (jeg brukte vann og ett beger kjøttfond fra Knorr) og tilsett kjøttkraft og soyasaus
Chicken Chop Suey ?

Chicken Chop Suey ?

Ha alt i gryten, sammen med bamusskudd og hell over vann og kjøttfond. Det er vel den kinesiske retten, som er best kjent i Norge, men som det finnes 1000'vis av oppskrifter . 1 hønsebuljongterning eller ett beger fond. 1 hønsebuljongterning eller ett beger fond
Ovnsbakt ørret med smørsaus

Ovnsbakt ørret med smørsaus

Saus3-4 sjalottløk3 ss smør1 ss hvetemel3 dl fiskekraft, fond eller buljong1/2 sitron1 dl hvitvin (kan sløyfes)1 dl fløteSalt og cayennepepper. Krydre fisken med salt og pepperSkjær grønnsakene i strimler og stek de i et par minutter i en panne med litt smørHa grønnsakene over i en ildfast form - tilsett sausen og avslutt med fiskenBakes i ovnen i 16-18 minutter 200 grader