På scampi oppskrifter

Scampi i Chilli og Hvitløksolje

Scampi i Chilli og Hvitløksolje

Scampi i hvitløks- og chilliolje kan brukes som fredags-snacks eller som et element i en tapasmiddag
Scampi

Scampi

Ingrediensene i denne retten gjør den rik smak og scampien smelter tungen. Det er fredag og duket for noe ekstra godt bordet
Scampi i Penang Curry - "Penang Goong"

Scampi i Penang Curry - "Penang Goong"

Ta av skallet scampien og fjern tarmen. Penang curry pase selges i asiatiske nærbutikker, og bør være fast inventar kjøkkenet, da den varer i evigheter og kan brukes til mye
Marinerte scampi, grønnsaker og nudler

Marinerte scampi, grønnsaker og nudler

Kjappere  måte og lage mat , skal du lete lenge etter. Stek scampi (ikke marinaden), og ta de opp av woken før du har i grønnsakene
Lune scampi i tomatsaus

Lune scampi i tomatsaus

Nå som vi nærmer oss sommer og ferietid ønsker mange av oss å bruke mindre tid kjøkkenet, men vi ønsker ikke å gå ned kvaliteten
Scampi Satay

Scampi Satay

Den søte smaken staysausen passer perfekt til den søte smaken scampiene. De ferdiglagde er bedre enn de pose
Tempura scampi

Tempura scampi

Idag vil vi dele med dere en oppskrift Tempura scampi. Gjør klar en kasserolle og ha nok olje til å dekke scampiene, så er en fordel at kasserollen ikke er så stor så fyller du den halvfull med frityrolje
Scampi med steikt ris

Scampi med steikt ris

I utgangspunktet hadde jeg en plan med scampien, men i siste øyeblikk ble den planen omgjort siden jeg fikk så lyst scampi med MASSE hvitløk
Gratinerte scampi med båtpoteter, cheddar og bacon

Gratinerte scampi med båtpoteter, cheddar og bacon

Fordel baconet toppen og avslutt med å strø litt revet ost over. Stikk innom butikken og plukk med deg en pakke kokte scampi, en pose båtpoteter, revet cheddar, bacon og en flaske sweet chili saus
Scampi på mangosalat

Scampi på mangosalat

Legg salat tallerkenen, legg scampieneoppå og drypp vinaigrette over og omkring. Legg scampi i en bolle og hell over chilisaus
Smaksrik Scampi og blåskjellgryte

Smaksrik Scampi og blåskjellgryte

Scampi og blåskjell svømmende i en kremete og smaksrik saus, her servert med ris og brokkoli. Du kan fint erstatte blåskjellene eller droppe dem
Scampi fritti, hvem tror du på!

Scampi fritti, hvem tror du på!

bildet over har NRK lagt inn en oppskrift Scampi fritti. Av og til får man vann mølla. Og de åpner med å si at «du kan bruke sjøkreps, men også scampi eller kongereker dersom det er lettere å skaffe»
pasta+scampi=sant

pasta+scampi=sant

jeg har aldri lagd pasta og scampi før ---igårmmmm. )her er det jeg brukte 300-400 g rå scampi (fryst) 1 pk fullkorns pasta 1  chili 2 fedd hvitløk 1 sitron persillecherry tomater ruccolaoljeJeg begynte med å tine og rense scampi, hakket chili og hvitløkhelte en slump olje i en pose og tilsatte scampi + chili + hvitløk og lot det hvile i kjøleskapet en times tidDeretter kokes vann til pastaenbaguette stekes i ovnenog i stekepannen varmes olje til steking av  marinerte scampi+cherrytomater etter noen få minutter i panna, tilsettes persille og ruccoladet hele blandes med ferdigkokt pastaog serveres varm med en liten sitronbåt og nystekt baguette. og så er det bare å kose seg 300-400 g rå scampi
Scampi i kokossaus

Scampi i kokossaus

Lag et snitt langs med ryggen scampien og fjern den sorte strengen, hvis du bruker rå scampi. I dag blogger jeg fra London hvor jeg er juleshopping hos min søster som bor her