Denne paien lages medfilodeig, som er løvtynne ark med deig som fås kjøpt ferdig, så denne paien er faktisk veldig lettvint å lage selv om den ser fancy ut
Som paideig har jeg brukt filodeig, men du kan godt lage egen paideig. En pk filodeig. Dersom du lager egen paideig, trykk et tynt lag ned i en porsjonsform og ha så i ostemassen
Spanakopita er en pai laget medfilodeig, fyllt med spinat, fetaost og løk. Pai. I og med at filodeig som regel kjøpes frosset ( finnes i de fleste innvandrer-butikker, samt store supermarkeder), begynner du med å tine disse
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Denne paien lages medfilodeig, og den er best helt fersk. Ha litt olivenolje over, dryss deretter litt cayennepepper eller chili over og legg ett nytt lag medfilodeig
Rull fort sammen til en lang sigar og legg den i en smurt paiform. Ta to og to ark medfilodeig. Jeg tok, i kjent stil, med meg masse deilig krydder hjem fra Beirut
Og når denne løkterten, eller paien, står på bordet, servert med deilige raf-tomater og ruccola vendt i enda mer god olivenolje, da kan jeg tørke tårene og glede meg over en enkel, deilig, kjapp middag med masse god smak som jeg vet gjør noe ekstra for meg også
En praktfull dag for picnic, og hva passer vel bedre enn en paimed provencalsk geitost. Så til paien. For noen deilige dager med avslappet slentring i solfylte Parisergater
Legg en plate filodeig i paiformen og pensle med smeltet smør. Pensle flere filoplater og form dem til roser som legges slik at de dekker hele paiens lokk
Ta filodeigflakene ut av innpakningen, legg dem på arbeidsbenken og dekk dem med et fuktig klede. Kle paiformenmed et deigflak og la kantene henge over kanten på formen