Denne smuldrepaien er laget med bare sammalt speltmel og hele havregryn. Denne paien er jo relativt sunn til å være dessert, så her er det selvfølglig helt greit å forsyne seg to ganger, den inneholder jo nesten bare bær
Myntesukker (Oppskrift på myntesukker finner du her). Smuldrepaimedbær er noe av det beste som finnes, særlig når lokket er knasende sprøtt og ikke for søtt
Denne kan lages både med friske og frosne bær, men den blir utrolig mye bedre med ferske bær, da de frosne ofte er sure og har mye vann i seg som da smelter ned i paien, så den blir vannete og bløt
Tilbake til oppskriften. Vi skulle ut i skogen, plukke blåbær og lage blåbærpai. Smuldrepai er virkelig å anbefale, det er kjapt, enkelt og smaker utrolig godt
Jeg har igjen prøvd en av oppskriftene til Manuela fra bloggen Passion for baking. Hell så kjeksblandingen i en pai form, og dekk bunn og kanter fint med kjeks
Galette er en fransk rustikk pai eller terte hvor fyllet kan være både søtt, med frukt og bær, eller man kan lage den som en middagspaimed grønnsaker og/eller kjøtt
Nydelig servert med is, vaniljesaus, krem, creme fraiche ol. Her er brukt hjemmelaget blåbærsyltetøy, men du kan bruke ferske bær - rips, blåbær, jordbær, bringebær osv, da kan du gjerne blande litt sukker i bærene på forhånd
Etter å ha sett flere bilder med vakre paier på Instagram (hvor du også finner meg som idefullno), har jeg hatt lyst til å prøve meg på en slik kreasjon selv
Oppskriften på smuldrepaimed havregryn, kanel og blåbær fikk jeg av min mor for noen dager siden. Under finner du oppskrift på smuldrepaimed havregryn og kanel